Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Σε απόγνωση νοικοκυριά στη Μαγνησία, δεν πληρώνουν ούτε κοινόχρηστα

Παγωμένα διαμερίσματα, σβηστά ασανσέρ, απουσία καθαριστριών, διαταγές πληρωμής και σπίτια στο «σφυρί», είναι μόνο λίγα απ' αυτά που συνθέτουν το σκηνικό στην περιοχή της Μαγνησίας.
Η οικονομική δυσπραγία που έχει «σφίξει το ζωνάρι» των νοικοκυριών καθιστά αδύνατη την εξόφληση των κοινοχρήστων, με αποτέλεσμα οι πολυκατοικίες του Βόλου σε ποσοστό περίπου 80% να
αντιμετωπίζουν πολλαπλά προβλήματα.

Τα στοιχεία των εταιρειών διαχείρισης κοινοχρήστων της Μαγνησίας είναι πραγματικά απίστευτα και αποτυπώνουν την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η πλειονότητα των πολιτών: «ανίκανοι να ανταποκριθούν έστω και στις βασικές τους υποχρεώσεις, όπως είναι η πληρωμή των κοινοχρήστων».

Ο χειμώνας αυτός είναι ο πρώτος από μια σειρά πολύ δύσκολων περιόδων και καθρεφτίζει το τι θα επακολουθήσει.

Η εταιρεία «Επίλυσης» διαχειρίζεται στη Μαγνησία 110 πολυκατοικίες. Εξ αυτών μόνο οι 20 δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα, ενώ σε όλες τις υπόλοιπες υπάρχουν μεγάλα χρέη.

Μάλιστα, η συγκεκριμένη εταιρεία από τη Δευτέρα θα αποστείλει σχετικές επιστολές σε όλες τις πολυκατοικίες που τα χρέη ξεπερνούν τους δύο μήνες, προκειμένου να τα τακτοποιήσουν, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα ακολουθήσει τη νομική οδό.

Ωστόσο, όπως ξεκαθαρίζει υπάλληλος της «Επίλυσης», και νομικά να κινηθεί η εταιρεία, θα αφορά μεμονωμένα στον ενοικιαστή που δεν αποδίδει τα κοινόχρηστα, χωρίς να επιλύεται το συνολικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει όλη η πολυκατοικία.

Η εταιρεία «Διαχείριση Κτηρίων American Service» διαχειρίζεται στη Μαγνησία 100 πολυκατοικίες, από τις οποίες, μέχρι στιγμής, μόνο μία αντεπεξέρχεται στις υποχρεώσεις της.


Πηγή: taxydromos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου