Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Επιστρέφει προσωρινά ο Χρονόπουλος στη Ζαχάρω

Την ικανοποίησή του εξέφρασε ο Πανταζής Χρονόπουλος, μετά την απόφαση που εξέδωσε το διοικητικό Εφετείο Πατρών, σύμφωνα με την οποία θα μπορεί να ασκεί και πάλι, προσωρινά, τα καθήκοντα του δημάρχου Ζαχάρως, μέχρι να εκδικαστεί η προσφυγή του για
αναστολή της εφαρμογής Διαπιστωτικής Πράξης του πρώην περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος Τάσου Αποστολόπουλου.

Συγκεκριμένα το διοικητικό Εφετείο Πατρών εξέδωσε προσωρινή διαταγή αναστολής της εφαρμογής Διαπιστωτικής Πράξης του πρώην Γενικού Γραμματέα της Περιφέρειας, με την οποία έθετε εκ νέου σε αργία τον εκλεγέντα δήμαρχο Ζαχάρως Πανταζή Χρονόπουλο.

Ο Πανταζής Χρονόπουλος είχε προσφύγει στην Δικαιοσύνη ζητώντας την προσωρινή αναστολή των καθαιρετικών πράξεων και την επανάκτηση τού δικαιώματος άσκησης καθηκόντων, έως ότου η υπόθεση εκδικαστεί επί της ουσίας, το επόμενο χρονικό διάστημα.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις που έκανε ο Πανταζής Χρονόπουλος «είναι άδικο να τίθεμαι σε αργία, όταν ο λαός έδωσε την απάντησή του στις πρόσφατες εκλογές και επέλεξε τον δήμαρχό του». Και πρόσθεσε: «Τον δήμαρχο τον εκλέγει ο λαός και αυτό συνεχίζω να τονίζω».

Όσον αφορά το ζήτημα της έκπτωσης από το αξίωμα του δημάρχου, ο Πανταζής Χρονόπουλος σημείωσε πως «υπάρχει νομολογία του ΣτΕ, ότι η αργία και η έκπτωση δεν ακολουθούν τον αιρετό στην επόμενη θητεία του, πολύ περισσότερο όταν πρόκειται στην ουσία για άλλο δήμο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου