Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Η θερμοκρασία σε όλη τη χώρα κατεβαίνει συνεχώς

Όλο και πιο πολύ πέφτει η θερμοκρασία σε ολόκληρη της Ελλάδα με το κρύο να είναι τσουχτερό και πολλές περιοχές να έχουν ντυθεί στα λευκά.

Η θερμοκρασία στην Αττική κυμαίνεται από 2 έως 10 βαθμούς Κελσίου, ενώ στις βορειότερες περιοχές θα είναι 2 με 3 βαθμούς
 χαμηλότερη.
Τσουχτερό κρύο επικρατεί και στη Θεσσαλονίκη με τον υδράργυρο να δείχνει από -5 έως 5 βαθμούς Κελσίου.



Συνθήκες παγετού επικρατούν από τα ξημερώματα της Τετάρτης σε αρκετά σημεία του οδικού δικτύου της Κεντρικής και της Δυτικής Μακεδονίας, εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών.



Αλυσίδες απαιτούνται για την πρόσβαση των οχημάτων στο χιονοδρομικό κέντρο Καϊμάκτσαλαν κατά τα τελευταία 8 χλμ. του δρόμου από Άγιο Αθανάσιο και Κερασιά, ενώ ανοιχτός είναι ο δρόμος από τη Νάουσα προς το χιονοδρομικό κέντρο «3-5 Πηγάδια».



Αλυσίδες ή χιονολάστιχα απαιτούνται για την κίνηση των οχημάτων μέσω Βίγλας και Βιτσίου στο νομό της Φλώρινας.



Κλειστά παραμένουν λόγω ψύχους τα σχολεία στον Δήμο της Φλώρινας, με το θερμόμετρο να έχει κατέβει στους -10 βαθμούς Κελσίου.



Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο προβλέπονται χιονοπτώσεις στα ορεινά, με βελτίωση από το απόγευμα.



Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα νησιά των Κυκλάδων και την Κρήτη.



Για αύριο, Πέμπτη, θα σημειωθούν τοπικές βροχές, χιόνια στα ορεινά και σποραδικές καταιγίδες στο Ιόνιο. Τη νύχτα τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα επεκταθούν ανατολικότερα.



Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν με ένταση 6-7 μποφόρ και από το μεσημέρι στο Ιόνιο 8-9 μποφόρ. Στα ανατολικά δεν θα ξεπεράσουν τα 6 μποφόρ.



Η θερμοκρασία θα βρίσκεται σε μικρή άνοδο, ωστόσο τη νύχτα και νωρίς το πρωί της Παρασκευής στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί και πάλι παγετός.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου