Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Σούπερ αποζημίωση $3,3 εκατ. σε αστυνομικό

Αποζημίωση $3,3 εκατ., τη μεγαλύτερη που έχει καταβληθεί μέχρι σήμερα από πολιτειακή κυβέρνηση της Αυστραλίας, θα καταβάλλει η κυβέρνηση της Δυτικής Αυστραλίας στον αστυνόμο Μάθιου Μπούτσερ, που τραυματίστηκε από λοστό σε μπαρ, προσπαθώντας
να κάνει το καθήκον του.

Ο 36χρονος Μάθιου Μπούτσερ δεν κατάφερε ποτέ να συνέλθει από τα τραύματα που υπέστη από την άνανδρη επίθεση που δέχθηκε το 2008 και σήμερα πάσχει από μερική αναπηρία. Η κυβέρνηση αποφάσισε να καταβάλλει την σούπερ αποζημίωση αφού οι θεράποντες ιατροί του απεφάνθησαν ότι η κατάσταση του νεαρού πατέρα και συζύγου θα χειροτερέψει με τα χρόνια και οι ανάγκες του για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη θα είναι αυξημένες.



Τραγική ειρωνεία της όλης υπόθεσης το γεγονός ότι δικαστήριο της πολιτείας αθώωσε το 2009 τον 29χρονο Μπάρι ΜακΛίοντ, τον άνθρωπο που άφησε ανάπηρο τον 36χρονο σήμερα αστυνομικό. Η δικηγόρος υπεράσπισης του ΜακΛίοντ κατάφερε να απαλλάξει τον πελάτη του ισχυριζόμενος ότι η αστυνομικοί που επενέβησαν για την επιβολή της τάξης στο μπαρ ήταν ιδιαίτερα βίαιοι και ο πελάτης του τραυμάτισε τον αστυνομικό Μπούτσερ εν αμύνει.



Εν τω μεταξύ, το γεγονός ότι ο αστυνομικός Μπούτσερ έλαβε αποζημίωση μεγαλύτερη από αυτή που έχει λάβει ο Άντριου Μαλάρντ, που φυλακίστηκε άδικα για 12 ολόκληρα χρόνια, καθώς και η οικογένεια του κ. Γουάρντ, Αβορίγινα που πέθανε από ασφυξία σε κλούβα της αστυνομίας ενόσω μεταφερόταν από μία φυλακή σε άλλη, έχει ξεσηκώσει πλήθος αντιδράσεων στην Πολιτεία. Ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κρίστιαν Πόρτερ, υπεραμυνόμενος της απόφασης της κυβέρνησης δήλωσε ότι το γεγονός ότι οι Μαλάρντ και Γουόρντ έλαβαν αποζημίωση $3,2 εκατ. δεν σημαίνει ότι τα δεινά που υπέστησαν ήταν λιγότερο επώδυνα.



«Στην περίπτωση του κ. Μπούτσερ αναγνωρίσαμε το γεγονός ότι ο 36χρονος άνδρας δεν μπορεί να γνωρίζει το μέγεθος της αναπηρίας του σήμερα και η κατάστασή του μπορεί να επιδεινωθεί στο μέλλον».



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου