Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Ψηφίστηκε επί της αρχής στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής το νομοσχέδιο για τη βιοποικιλότητα

Υπερψηφίστηκε επί της αρχής στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής το νομοσχέδιο για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας, το οποίο περιλαμβάνει την επίμαχη διάταξη για την εκτός σχεδίου δόμηση. Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκε το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ, η ΝΔ επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί στην Ολομέλεια, αφού
ολοκληρωθεί η συζήτηση επί των άρθρων, ενώ καταψήφισαν το ΚΚΕ και ο ΛΑΟΣ.




Την πρόθεσή της να υπάρξουν αλλαγές στο νομοσχέδιο για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας εξέφρασε εκ νέου η υπουργός Περιβάλλοντος, Τίνα Μπιρμπίλη, εκφράζοντας παρά ταύτα την πεποίθηση, πως, ειδικά σε σχέση με το επίμαχο άρθρο για την εκτός σχεδίου δόμηση, «όταν κανείς αγγίζει τα θέματα της δόμησης, σαφέστατα αδικεί κάποιους και δημιουργεί υπεραξίες σε κάποιους άλλους».



Στη διάρκεια της συζήτησης, η κ. Μπιρμπίλη πρότεινε να παραμείνουν τα 4 στρέμματα ως παρέκκλιση του νόμου που θα προβλέπει 10 στρέμματα υποχρεωτικής αρτιότητας για τα οικοδομήσιμα οικόπεδα στις περιοχές Natura, και να απαγορευτούν πλέον οι κατατμήσεις των οικοπέδων μεγέθους 10 στρεμμάτων, σε μικρότερα.
Απαντώντας στην κριτική που δέχθηκε για την αύξηση της αρτιότητας των οικοδομήσιμων οικοπέδων στις περιοχές Natura, από 4 στρέμματα στα 10, η υπουργός επεσήμανε πως η ρύθμιση είναι μάλλον άτολμη, αφού περιορίζεται στις εν λόγω προστατευόμενες περιοχές, τη στιγμή που χρειάζεται να οδηγηθούμε σε ολική απαγόρευση της εκτός σχεδίου δόμησης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου