Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Πέμπτη 13 Ιανουαρίου 2011

Ο Ρόμπερτ ντε Νίρο προεδρεύει στις Κάνες

Ο Αμερικανός ηθοποιός, σκηνοθέτης και παραγωγός Ρόμπερτ Ντε Νίρο θα είναι ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του επερχόμενου, 64ου κινηματογραφικού φεστιβάλ των Κανών που εφέτος θα πραγματοποιηθεί από τις 11 ως τις 22 Μαΐου. Η ανακοίνωση έγινε χτες επισήμως από το γραφείο Τύπου του φεστιβάλ.

«Το κινηματογραφικό φεστιβάλ των Κανών είναι μια τεράστια ευκαιρία για μένα καθώς ανήκει στα παλαιότερα και τα καλύτερα φεστιβάλ του κόσμου» ανέφερε ο
 Ντε Νίρο που έχει φιλοξενηθεί οκτώ φορές στην Κρουαζέτ με ταινία. Δυο ταινίες στις οποίες πρωταγωνιστούσε έχουν κερδίσει τον Χρυσό Φοίνικα:το 1976 ο «Ταξιτζής» του Μάρτιν Σκορσέζε και το 1986 η «Αποστολή» του Ρόλαντ Τζόφι.
Επιλέγοντας τον Ντε Νίρο ως πρόεδρο της κριτικής επιτροπής, οι διοργανωτές του φεστιβάλ των Κανών αποτίνουν φόρο τιμής και στο κινηματογραφικό φεστιβάλ της Τραϊμπέκα ,του οποίου ο Ντε Νίρο είναι συνιδρυτής. Το φεστιβάλ της Τραϊμπέκα κλείνει εφέτος 10 χρόνια ζωής.



«Έχοντας υπάρξει δυο φορές πρόεδρος κριτικής επιτροπής στην δεκαετία του ’80, γνωρίζω ότι το έργο μου δεν θα είναι εύκολο» δήλωσε επίσης ο βραβευμένος με δυο Όσκαρ αμερικανός ηθοποιός που εφέτος τον Αύγουστο κλείνει τα 68 χρόνια του. «Παρ’ όλ’ αυτά νιώθω μεγάλη τιμή που θα καθίσω σε αυτή την θέση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου