Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Δευτέρα, 17 Ιανουαρίου 2011

Το ζώδιο σας είναι λάθος!


   Αν διαβάζετε καθημερινά το ζώδιό σας για να μάθετε τι θα σας συμβεί μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε καθώς μάλλον διαβάζετε...λάθος ζώδιο!
Τα ωροσκόπια υπολογίζονται με βάση τη θέση του ζωδιακού κύκλου όπως ήταν πριν από 2.000 χρόνια, όχι όπως είναι σήμερα και γι' αυτό
το ζώδιο του καθενός είναι λάθος!
Ο αρχαιότερος αστρονόμος που υπολόγισε την κίνηση της μετάπτωσης ήταν ο Αρίσταρχος ο Σάμιος. Οι αστρολόγοι υπολογίζουν τα ζώδια με βάση τη θέση του Ήλιου σε σχέση με συγκεκριμένους αστερισμούς την ημερομηνία γέννησης κάθε ανθρώπου.
Λόγω όμως της ταλάντωσης του άξονα περιστροφής της Γης, τα άστρα έχουν μετατοπιστεί στον ουρανό από τότε που αναπτύχθηκε η αστρολογία.
Και αυτό σημαίνει ότι οι ημερομηνίες στις οποίες αντιστοιχούν τα ζώδια είναι σχεδόν ένα μήνα λάθος.
«Η αστρολογία μας λέει ότι ο Ήλιος βρίσκεται στην τάδε θέση, ενώ η αστρονομία λέει ότι βρίσκεται σε άλλη θέση» σχολιάζει στο LiveScience o Τζο Ράο, αστρονόμος του Πλανητάριου Χέιντεν της Νέας Υόρκης και συντάκτης του Space.com.
Δεδομένου ότι ο άξονας της Γης δεν είναι αιώνια στραμμένος στην ίδια κατεύθυνση, η θέα που έχουμε στον νυχτερινό ουρανό αλλάζει αργά αλλά σταθερά στην πορεία του γεωλογικού χρόνου. Χρειάζονται μάλιστα 26.000 χρόνια μέχρι να ολοκληρωθεί ένας κύκλος μετάπτωσης και να επανέλθει ο ουρανός εκεί που ήταν κάποτε.
«Ο αρχαιότερος γνωστός αστρονόμος που αναγνώρισε και υπολόγισε την κίνηση της μετάπτωσης ήταν ο Αρίσταρχος ο Σάμιος, που έζησε γύρω στο 280 π.Χ» επισήμανε ο Ράο.
Το θέμα έγινε πρωτοσέλιδο σε αμερικανικά μέσα αυτή την εβδομάδα έπειτα από συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα Star-Tribune της Μινεάπολις ο Πάρκε Κούνκλ, αστρονόμος του Πλανητάριου της Μινεσότα.
Ο ίδιος δηλώνει «έκπληκτος» με την εντύπωση που προκάλεσε η συνέντευξή του, αφού όσα είπε είναι γνωστά εδώ και αιώνες.
Για όσους όμως επιμένουν να διαβάζουν τα ωροσκόπια, οι πραγματικές ημερομηνίες που αντιστοιχούν στα ζώδια ίσως είναι χρήσιμες:
Αιγόκερως: 20 Ιανουαρίου - 16 Φεβρουαρίου
Υδροχόος: 16 Φεβρουαρίου - 11 Μαρτίου
Ιχθείς: 11 Μαρτίου - 18 Απριλίου
Κριός: 18 Απριλίου - 13 Μαΐου
Ταύρος: 13 Μαΐου - 21 Ιουνίου
Δίδυμοι: 21 Ιουνίου - 20 Ιουλίου
Καρκίνος: 20 Ιουλίου - 10 Αυγούστου
Λέων: 10 Αυγούστου - 16 Σεπτεμβρίου
Παρθένος: 16 Σεπτεμβρίου - 30 Οκτωβρίου
Ζυγός: 30 Οκτωβρίου - 23 Νοεμβρίου
Σκορπιός: 23 με 29 Νοεμβρίου
Οφιούχος: 29 Νοεμβρίου - 17 Δεκεμβρίου
Τοξότης: 17 Δεκεμβρίου - 20 Ιανουαρίου
Η λίστα περιλαμβάνει τον Οφιούχο, έναν αστερισμό που επέλεξαν να αγνοήσουν αυθαίρετα οι Βαβυλώνιοι αστρολόγοι επειδή ήθελαν τα ζώδια να είναι 12 και όχι 13.
«Είναι τρελό» σχολιάζει ο Ράο. «Πραγματικά, έχουν εντελώς δικούς τους κανόνες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου