Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Κυριακή 19 Δεκεμβρίου 2010

Υπέρ της επαναλειτουργίας της Θεολογικής Σχολής στη Χάλκη ο Ομπάμα

Σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα οι ευέλικτες αμερικανοτουρκικές σχέσεις είναι σημαντικές όσο ποτέ άλλοτε. Σε συνέντευξή του στην τουρκική εφημερίδα Χουριέτ κάνει λόγο για επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής στη Χάλκη, στο πλαίσιο του σεβασμού των θρησκευτικών ελευθεριών.
 Συγκεκριμένα δηλώνει ότι «με τις συνεχιζόμενες μεταρρυθμίσεις, η Τουρκία μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα της ίσης προστασίας των δικαιωμάτων όλων των πολιτών, περιλαμβανομένων των θρησκευτικών και εθνοτικών μειονοτήτων και των
υπόλοιπων εθνοτικών και άλλων ομάδων, από μία κοσμική δημοκρατία με μουσουλμανικό πληθυσμό. Με την τουρκική κυβέρνηση, συνομιλούμε επί πολλών ζητημάτων που σχετίζονται με τις ανησυχίες περί θρησκευτικών ελευθεριών των επίσημων μειονοτήτων και των άλλων ομάδων, περιλαμβανομένης της σουνιτικής πλειοψηφίας. Και προτρέπουμε για πρόσθετες μεταρρυθμίσεις προς διασφάλιση των θεμελιωδών δικαιωμάτων όλων των Τούρκων πολιτών. Στην ομιλία που είχα εκφωνήσει τον Απρίλιο του 2009 στην τουρκική εθνοσυνέλευση, είχα κάνει έκκληση προς την τουρκική κυβέρνηση για επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής στη Χάλκη, ως σύμβολο της πίστης προς τη θρησκευτική ελευθερία».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου