Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Οι αντικαπνιστές καταφεύγουν στην Ευρώπη


   Με αναφορά στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η Μη Κυβερνητική Οργάνωση «Nosmoke.gr», καταγγέλλει την ελληνική κυβέρνηση για «απροκάλυπτη καταστρατήγηση του νόμου κατά του καπνίσματος και το συνεχόμενο εμπαιγμό των πολιτών».
Η αντικαπνιστική οργάνωση, που ήδη αριθμεί 25.000 μέλη, τονίζει ότι παρά τη νομική δέσμευση της Πολιτείας για προστασία των κλειστών δημόσιων χώρων από τον καπνό, στην πράξη έχει
αφεθεί στην τύχη η εφαρμογή του μέτρου.
Επίσης οι αντικαπνιστές αναφέρουν, πως 20.000 Έλληνες πεθαίνουν κάθε χρόνο από ασθένειες που σχετίζονται με το κάπνισμα, ενώ το κόστος του καπνίσματος στα ασφαλιστικά ταμεία, ανέρχεται στα 2 δισ. ευρώ το χρόνο.
«Αυτό που ζούμε στην Ελλάδα είναι ένας διαρκής εμπαιγμός εκ μέρους του ελληνικού κράτους. Η κυβέρνηση, δια στόματος του αρμόδιου υπουργού, Ανδ. Λοβέρδου, δε διστάζει να γελοιοποιήσει την ελληνική αλλά και την ευρωπαϊκή έννομη τάξη, μη εφαρμόζοντας νόμο που ψήφισε η Βουλή των Ελλήνων, σε παραβίαση του ελληνικού Συντάγματος αλλά και των πολιτικών πρόληψης και καταπολέμησης του καπνίσματος, που προωθεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και η Ευρωπαϊκή Ένωση», αναφέρει η αναφορά της Οργάνωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου