Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Ψηφίστηκε το πολυνομοσχέδιο με 156 ψήφουςκαι μία διαγραφή

 Με τη διαγραφή από την Κοινοβουλευτική Οµάδα του ΠΑΣΟΚ του βουλευτή Ευάγγελου Παπαχρήστου ολοκληρώθηκε χθες η…
υπερψήφιση επί της αρχής του πολυνοµοσχεδίου για τις περικοπές µισθών στις ∆ΕΚΟ και την αλλαγή των εργασιακών σχέσεων στον ιδιωτικό τοµέα.

Υπέρ του πολυνοµοσχεδίου τάχθηκαν 156 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ,κατά 136 βουλευτές Ν.Δ. – ΚΚΕ- ΛΑΟΣ – ΣΥΡΙΖΑ, ο Βαγγέλης Παπαχρήστος και οι ανεξάρτητοι βουλευτές. Αίσθηση πάντως προκάλεσε η αδικαιολόγητη απουσία από την ψηφοφορία του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραµανλή και άλλων 7 βουλευτών της Ν.Δ., καθώς και του βουλευτή του ΚΚΕ Γ. Γκιόκα (η συζήτηση επί των άρθρων συνεχιζόταν έως τις πρώτες πρωινές ώρες).

Κατά τη συζήτηση, αίσθηση προκάλεσε η θέση του εισηγητή της Ν.Δ. Γ. Βρούτση, ο οποίος δήλωσεότι η αξιωµατική αντιπολίτευση τάσσεται υπέρ των περικοπών των µισθών στις ΔΕΚΟ µε το επιχείρηµα ότι χρειάζεται εξορθολογισµός των επιχειρήσεων και όχι – όπως σηµείωσε – «πρόχειρα και αποσπασµατικά µέτρα», καθώς και υπέρ της µείωσης του ΦΠΑ σε φάρµακα και τουρισµό, της αναστολής για δύοχρόνια του πόθεν έσχες για την αγορά πρώτης κατοικίας και της απόσυρσης αυτοκινήτων 12ετίας. Αντίθετα, ο κ. Βρούτσης τάχθηκε κατά της αλλαγής των εργασιακών σχέσεων.

Επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε η γραµµατέας του ΚΚΕ Αλ.

Παπαρήγα, η οποία εκτίµησε ότι η χώρα δεν θα αποφύγει την πολιτική και οικονοµική χρεοκοπία και πτώχευση, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόµενο να δεσµευθούν στο µέλλον και οι καταθέσεις. Εκανε λόγο για µέτρα που θα µας επιστρέψουν «σε εργασιακό µεσαίωνα και συνθήκες Νταχάου», προειδοποίησε ότι «τώρα αρχίζει για µας κυριολεκτικά ο πόλεµος» και χαρακτήρισε το Μνηµόνιο «µπαµπούλα και εκβιαστικό χαρτί για να γίνουν οι καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις».

«Ερχονται νέα µέτρα»

Σε ανάλογους επιθετικούς τόνους ο Γιώργος Καρατζαφέρης εκτίµησε ότι η κυβέρνηση θα φέρει νέα µέτρα µε συνέπεια οι πολίτες να βαραίνουν όλο και περισσότερο, εξέφρασε τον φόβο πως η θλίψη και η λύπη µε µια σπίθα θα µεταβληθούν σε οργή και κάλεσε την κυβέρνηση «να αλλάξει πολιτική, αλλιώς να φύγει».

Ιδιαίτερα επικριτικός εµφανίστηκε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος µίλησε για «κυβέρνηση των παραδοµένων στις διαθέσεις του ΣΕΒ,του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου και η οποία εκτελεί αβίασταό,τι λένε οι τεχνοκράτες της τρόικας».

n Σε µία ακόµη αλλαγή προχώρησε ο υπουργός ΟικονοµικώνΓιώργος Παπακωσταντίνου και µείωσε κατά έναν χρόνο – µέχρι το τέλος του 2011 αντί το τέλος του 2012 – την αναστολή της εφαρµογής του νόµου για επιβολή φόρου 20% επί των τηλεοπτικών διαφηµίσεων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου