Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2010

Νέο κύμα κακοκαιρίας την Πέμπτη


Επιδείνωση του καιρού περιμένουμε την Πέμπτη 16/12 με βροχές, καταιγίδες, χιονοπτώσεις στα ορεινά, πτώση της θερμοκρασίας και επικράτηση πολύ ισχυρών ανέμων. Χιόνια σε χαμηλό υψόμετρο περιμένουμε την Παρασκευή 17/12.
Χιονοπτώσεις περιμένουμε ξημερώματα Πέμπτης 16 Δεκεμβρίου, αρχικά πάνω από τα 1.100 μέτρα υψόμετρο, σταδιακά κατα την διάρκεια της Πέμπτης και σε χαμηλότερα υψόμετρα. Βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις πεδινές και ημιορεινές περιοχές. Παράλληλα θα ενισχυθούν οι άνεμοι σε σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ από ανατολικές διευθύνσεις και αργότερα θα πνέουν ισχυροί μεταβλητοί.
Όσοι κινηθούν στο ορεινό Εθνικό δίκτυο του
νομού προς Αρκαδία, καλό έιναι να φέρουν αντιολισθητικές αλυσίδες. Χιονόπτωση θα σημειώνεται στην Ε.Ο. Αρχ.Ολυμπίας - Τρίπολης από το ύψος των Λαγκαδίων Αρκαδίας και στην Ε.Ο. 111 από το ύψος της Λαμπείας. Από το βράδυ χιονοπτώσεις θα σημειώνονται και σε χαμηλότερα υψόμετρα.

Στην Ανδρίτσαινα, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, οριακές θα είναι οι θερμοκρασίες την Πέμπτη για χιονόπτωση, στα πιο ορεινά όμως της περιοχής, αρχικά πάνω από τα 900 με 1.000 μέτρα θα σημειώνεται χιονόπτωση πιθανόν και έντονη. Από τις απογευματινές και βραδυνές ώρες και κυρίως προς τα ξημερώματα της Παρασκευής φαίνεται καθαρή χιονόπτωση και μέσα στην Ανδρίτσαινα καθώς τα χιόνια θα κατέβουν σε ακόμα χαμηλότερα υψόμετρα.

Την Παρασκευή 17/12 χιονοπτώσεις θα εκδηλώνονται στην Ηλεία, πάνω από τα 650 μέτρα υψόμετρο.

Πρόσκαιρη ύφεση από το μεσημέρι της Παρασκευής καθως νέα επιδείνωση περιμένουμε το Σάββατο 18/12 με βροχές και καταιγίδες, τα χιόνια όμως φαίνεται να περιορίζονται σε πολύ μεγάλα υψόμετρα καθώς η θερμοκρασία θα παρουσιάσει άνοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου