Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Ο Πανταζής Χρονόπουλος ορκίστηκε Δήμαρχος με το "έτσι θέλω

Με το "'ετσι θέλω" ορκίστηκε την περασμένη Κυριακή Δήμαρχος Ζαχάρωςο Πανταζής Χρονόπουλος, ο οποίος έχει διατελέσει 8 χρόνια δήμαρχος  και πρόσφατα έλαβε το 55% των ψήφων. παρά το γεγονός ότι έχει τεθεί σε ...αργία.
Ο  κ.Χρονόπουλος όμως δεν εδικαιούτο να ορκιστεί δήμαρχος, μιας και όπως αναφέρει και η εφημερίδα "Εέυθεροτυπία" υπάρχει έγγραφη και σαφή διευκρίνηση του Υπουργείου Εσωτερικών και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, μετά από ερώτημα της

Αξιωματικής Αντιπολίτευσης του δήμου, που αναφέρει ρητά :
«Λόγω της ισχύος του διοικητικού μέτρου της αργίας και για τη νέα δημοτική περίοδο, που εμποδίζει τον εκλεγέντα να ασκήσει τα καθήκοντά του ως δημάρχου, δεν δίδει αυτός όρκο καθώς η ορκωμοσία τίθεται απαραίτητη προϋπόθεση για τη νόμιμη ανάληψη των καθηκόντων του ως δημάρχου...»
Μάλιστα και με βάση το προαναφερθέν υπ' αριθμ. 1123/17.12.2010 έγγραφο της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ηλείας διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης  προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν ποινικά αδικήματα από τη συγκεκριμένη ορκωμοσία, η οποία θεωρείται άκυρη, και από ποια πρόσωπα τελέστηκαν αυτά.
Ο κ. Χρονόπουλος δήπωσε για το θέμα στο Ιliatora: «O λαός αποφάσισε πως δήμαρχος Ζαχάρως είναι ο Πανταζής Χρονόπουλος. Καμία άλλη διάταξη δεν μπορεί να τον καταργήσει διοτί έχουμε Δημοκρατία και ο λαός εξέλεξε Χρονόπουλο »
Πηγή: www.thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου