Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Βροχές και καταιγίδες από την παραμονή των Χριστουγέννων


Τα φαινόμενα θα ξεκινήσουν από το πρωί της Παρασκευής από τα δυτικά και τη Μακεδονία. Από το μεσημέρι θα επεκταθούν και στην υπόλοιπη χώρα και θα διαρκέσουν έως την Κυριακή

Με βροχές και καταιγίδες θα υποδεχτούν τα Χριστούγεννα οι περισσότερες περιοχές της Ελλάδας. Οι εκδρομείς του τριημέρου θα πρέπει να επιδείξουν προσοχή κατά την οδήγηση, καθώς τα φαινόμενα, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, θα ξεκινήσουν από το
πρωί της παραμονής και θα διαρκέσουν μέχρι και την επόμενη μέρα των Χριστουγέννων. Από την Κυριακή αναμένεται πτώση της θερμοκρασίας και λίγα χιόνια στις ορεινές περιοχές.
Oπως εξηγεί ο μετεωρολόγος και ερευνητής του
Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, κ. Κώστας Λαγουβάρδος, μέχρι και αύριο ο καιρός θα εξακολουθήσει να είναι μουντός με νεφώσεις, ενώ θα επικρατούν νοτιάδες με υψηλές θερμοκρασίες σε ολόκληρη την Ελλάδα.
«Από την παραμονή των Χριστουγέννων θα εκδηλωθούν βροχές, οι οποίες θα ξεκινήσουν από τα δυτικά, θα επηρεάσουν τη βόρεια χώρα και στη συνέχεια τις περιοχές του ανατολικού Aιγαίου», εξηγεί ο κ. Λαγουβάρδος. «Τα φαινόμενα δεν αναμένεται να είναι έντονα και οι θερμοκρασίες θα εξακολουθήσουν να κινούνται σε επίπεδα ανώτερα του συνηθισμένου. Από την Κυριακή, βάσει των μέχρι τώρα δεδομένων, θα έχουμε στροφή σε ανέμους βορείων διευθύνσεων, πτώση της θερμοκρασίας και ίσως χιόνια σε ορεινές περιοχές και χειμερινούς προορισμούς».
Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, την Παραμονή των Χριστουγέννων βροχές θα σημειωθούν αρχικά στα Δυτικά και τη Μακεδονία, ενώ από το μεσημέρι θα επεκταθούν στην υπόλοιπη χώρα. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν καταιγίδες οι οποίες κατά τη διάρκεια της νύχτας θα είναι ισχυρές. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί με ένταση 6 έως 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση.
Ανήμερα των Χριστουγέννων βροχές και τοπικές καταιγίδες προβλέπονται για τα Βόρεια, τα Δυτικά, το Ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα, ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα θα επικρατεί συννεφιά κατά διαστήματα αυξημένη με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα εξακολουθούν να πνέουν από νότιες διευθύνσεις με την ίδια ένταση, ενώ ο υδράργυρος θα ακολουθήσει καθοδική πορεία.
Την Κυριακή ο καιρός θα είναι άστατος και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά της Βόρειας Ελλάδας.
Οι ελπίδες την Πρωτοχρονιά
Δυσαρεστημένοι φαίνεται ότι θα μείνουν οι φίλοι του χιονιού κατά τη διάρκεια των Χριστουγέννων, αφού, σύμφωνα με τις προβλέψεις του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, αναμένονται ελαφριές χιονοπτώσεις σε λίγα μόνο χιονοδρομικά κέντρα της χώρας. Οι ελπίδες των σκιέρ αναπτερώνονται για την Πρωτοχρονιά, καθώς οι μετεωρολογικές προγνώσεις κάνουν λόγο για χιόνια στις πίστες από την Κυριακή και μετά...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου