Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Η πρυτανική αρχή καταδίκασε το επεισόδιο στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Τεταμένο ήταν το κλίμα που επικρατούσε χθες στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας μία ημέρα μετά από την άγρια συμπλοκή μεταξύ φοιτητών δύο φοιτητικών παρατάξεων στο Τμήμα Αρχιτεκτονικής. Βέβαια οι φοιτητές προσπάθησαν να κρατήσουν χαμηλούς τόνους, αν και οι ματιές τους έβγαζαν σπίθες στα τραπεζάκια στη Θόλο του Πανεπιστημίου. Η πρυτανική αρχή από την πλευρά της καταδίκασε το επεισόδιο και υπογράμμισε πως είναι θλιβερό όταν
συμπλέκονται φοιτητές για οποιοδήποτε λόγο.

Στα τραπεζάκια της Θόλου του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας βρέθηκαν χθες οι φοιτητές του ΜΑΣ και της ΕΑΑΚ, των δύο δηλαδή φοιτητικών παρατάξεων που ενεπλάκησαν προχθές σε άγρια συμπλοκή, με αποτέλεσμα τρεις φοιτητές να μεταφερθούν στο Νοσοκομείο Βόλου.

Μετά από το πρωτοφανές αυτό περιστατικό οι φοιτητές προσπάθησαν χθες να κρατήσουν χαμηλούς τόνους, χωρίς όμως να λείπουν τα έντονα βλέμματα αλλά και οι ανακοινώσεις κατηγορίας.

Οι φοιτητές του ΜΑΣ καταγγέλλουν πως έλαβαν ηλεκτρονικό μήνυμα από μέλη της ΕΑΑΚ με το οποίο απειλούν, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, φοιτήτρια και μέλος της ΚΝΕ πως «από δω και πέρα θα ‘ματώσει’ πολύ έως την αποφοίτησή της».

Ειδικότερα το μήνυμα στάλθηκε στις 19 Δεκεμβρίου και οι φοιτητές του ΜΑΣ σημειώνουν για τα μέλη της ΕΑΑΚ ότι «αυτό είναι το ποιόν της πολιτικής αντιπαράθεσης που έχουν επιλέξει εδώ και χρόνια» Το e-mail αναφέρει μεταξύ άλλων: «Συγχαρητήρια, μπήκατε στο γκρουπ των οργανώσεων που η γραφικότητα και η γελοιότητα δεν έχει τέλος. Φαντάζομαι να μην πιστεύεις ότι με αυτό τον τρόπο θα κλείσει η κάνουλα των διαρροών προς τα εμάς, ούτε ότι πείθει κάποιον αυτό το έκτρωμα».

Από την πλευρά τους τα μέλη της ΕΑΑΚ δεν σχολίασαν το εν λόγω ηλεκτρονικό μήνυμα. Ωστόσο ένας από τους τραυματισμένους φοιτητές της συγκεκριμένης φοιτητικής παράταξης εμφανίστηκε χθες στη Θόλο με κολάρο στο λαιμό και εμφανή τα ράμματα στο κεφάλι του και επεσήμανε πως δεν είναι δυνατόν να κάνουν τέτοιου είδους πράξεις φοιτητές.

Σημείωσε δε πως είναι αδικαιολόγητο να συμβαίνουν άγριοι καυγάδες στο Βόλο για ένα περιστατικό στην Αθήνα και επεσήμανε πως θα πρέπει να δοθεί ένα τέλος.

Πηγή: taxydromos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου