Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2011

Έριξε το φταίξιμο στην ομάδα αίματός του

Ο Ρίου Ματσουμότο αναγκάστηκε να παραιτηθεί μια εβδομάδα αφού ανέλαβε τα καθήκοντα του υπουργού Ανοικοδόμησης της Ιαπωνίας εξαιτίας των προσβλητικών του δηλώσεων για τα θύματα του σεισμού και του τσουνάμι. Σήμερα, για να δικαιολογήσει την συμπεριφορά του, κατέφυγε σε μια ασυνήθιστη εξήγηση: ότι φταίει η ομάδα αίματός του.

«Ανήκω στην ομάδα αίματος Β που σημαίνει
ότι είμαι ευέξαπτος και παρορμητικός και οι προθέσεις μου πολλές φορές δεν γίνονται κατανοητές», τόνισε ο ίδιος χθες λίγο μετά την παραίτησή του.






Ο Ματσουμότο αναφέρθηκε στην ομάδα αίματός του ακολουθώντας την ιδιαίτερα διαδεδομένη πεποίθηση στην Ιαπωνία ότι ο κάθε τύπος αίματος αντιστοιχεί σε ορισμένα χαρακτηριστικά.






Η «μανία» των Ιαπώνων για την ομάδα αίματος εμφανίστηκε στις αρχές του 20ου αιώνα και είναι αντίστοιχη με εκείνη για την αστρολογία και τα ζώδια. Πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν η ομάδα αίματος μπορεί να «προβλέψει» την ερωτική επιτυχία ή την επαγγελματική ευημερία.






Μάλιστα, το θέμα χρησιμοποιείται συχνά ως εξήγηση μίας συμπεριφοράς, ενώ στον κατάλογο με τα προσωπικά στοιχεία βουλευτών (τόπος διαμονής, χόμπι) αναφέρεται και η ομάδα αίματός τους.






Μιλώντας μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες ο Ματσουμότο επέπληξε έναν κυβερνήτη περιφέρειας επειδή τον έκανε να περιμένει και στη συνέχεια απείλησε στους δημοσιογράφους να μη το καταγράψουν αλλιώς θα την πληρώσουν τα μέσα για τα οποία εργάζονται.






Όσοι ανήκουν στην ομάδα αίματος Β θεωρούνται πεισματάρηδες, παρορμητικοί και ψυχροί, αλλά και πρακτικοί. Η εξήγηση, πάντως, του Ματσουμότο προκάλεσε την οργή πολλών πολιτών που ανήκουν στην ίδια ομάδα αίματος και τώρα αξιώνουν να τους ζητήσει δημόσια συγγνώμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου