Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Ένας στους δύο Γερμανούς νιώθει ανασφαλής λόγω Ελλάδας, γράφει το Spiegel


 
euromedium

«Οι Γερμανοί πολίτες φοβούνται την ελληνική κατάθλιψη», είναι ο χαρακτηριστικός τίτλος του δημοσιεύματος του «Spiegel - Online». «Η γερμανική οικονομία φαίνεται ανεπηρέαστη από την ελληνική κρίση, η οικονομία ανθεί. Ωστόσο, ο λαός αισθάνεται ανασφάλεια.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση ένας στους δύο Γερμανούς αναμένει ότι η κατάσταση θα επιδεινωθεί εξαιτίας των τεράστιων χρεών της Ελλάδας, αναφέρει η ηλεκτρονική έκδοση της γερμανικής εφημερίδας.
Η γερμανική πραγματική οικονομία πάει εξαιρετικά καλά, τονίζει το δημοσίευμα. Οι γερμανικές επιχειρήσεις αύξησαν τον τζίρο τους
κατά 12% και διπλασιάστηκε ο αριθμός των γερμανικών επιχειρήσεων που ανήκουν στη λίστα των εκατό πιο ισχυρών εταιρειών του πλανήτη. Ωστόσο, ο κίνδυνος χρεοκοπίας της Ελλάδας επηρεάζει τη διάθεση των πολιτών της Γερμανίας.






Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας «Forsa», το 44% των ερωτηθέντων φοβάται επιδείνωση της οικονομικής του κατάστασης. Το συγκεκριμένο ποσοστό είναι κατά 4 μονάδες υψηλότερο σε σύγκριση με τη μέτρηση της ίδιας εταιρείας μία εβδομάδα πριν. «Πρόκειται για το υψηλότερο ποσοστό της χρονιάς», σχολίασε ο αναλυτής Μάνφρεντ Γκύλνερ.






Πρόκειται για ένα αίσθημα φόβου που εδραιώνεται και διαδίδεται ευρέως στην γερμανική κοινωνία. Ο οικονομολόγος Βόλφγκανγκ Φραντς, ένας από τους σοφούς της καγκελαρίου Μέρκελ, υποστηρίζει ότι δεν υπάρχει άμεσος κίνδυνος για τη θετική πορεία της γερμανικής οικονομίας. «Το μερίδιο εξαγωγών προς την Ελλάδα είναι πολύ μικρό», αναφέρει. Ωστόσο, η ελληνική κρίση μπορεί να προκαλέσει αναταράξεις σε παγκόσμιο επίπεδο και να βλάψει ως ένα βαθμό την γερμανική οικονομική ανάπτυξη.





















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου