Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Τρίτη 7 Ιουνίου 2011

Ο Ομπάμα δείπνησε με τη Μέρκελ


ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ. («ΑΠΕ»). Ο πρόεδρος Ομπάμα δείπνησε χθες βράδυ σε εστιατόριο με την Αγγελα Μέρκελ, ενώ σήμερα η γερμανίδα καγκελάριος θα γίνει δεκτή στον Λευκό Οίκο στη διάρκεια επίσημης τελετής.
Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα υποδέχτηκε χθες το απόγευμα την Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ στην Ουάσινγκτον με την οποία δείπνησε σε εστιατόριο της συνοικίας Τζόρτζταουν.

Το δείπνο στο εστιατόριο 1789 ήταν η πρώτη προσωπική συνάντηση που είχαν οι δύο πολιτικοί στο πλαίσιο της επίσκεψης της Μέρκελ στις ΗΠΑ.
Σήμερα το πρωί η γερμανίδα καγκελάριος θα γίνει δεκτή στο Λευκό Οίκο στη διάρκεια επίσημης τελετής.
Οι συνομιλίες των δύο αναμένεται να επικεντρωθούν στις συγκρούσεις στο Αφγανιστάν και τη Λιβύη καθώς και στην κρίση στην ευρωζώνη.
Η Γερμανίδα καγκελάριος αναμένεται να επισημάνει την στήριξη της Ευρώπης προς την γαλλίδα υπουργό Οικονομικών, Κριστίν Λαγκάρντ, στη θέση του πρώην επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος-Καν.
Οι ΗΠΑ δεν έχουν στηρίξει ανοιχτά την Λαγκάρντ λέγοντας ότι επιθυμούν να δουν τον καταλληλότερο υποψήφιο να διαδέχεται τον Στρος-Καν.
Η κυβέρνηση Ομπάμα έχει αφήσει να εννοηθεί ότι αναμένει την Ευρώπη, δηλαδή και την Γερμανία, να διαχειριστεί το θέμα του οικονομικού χρέους της Ελλάδας.
Ερωτηθείς χθες Δευτέρα για το αν οι ΗΠΑ θα στήριζαν την επιπρόσθετη οικονομική ενίσχυση της Ελλάδας από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Τζέι Κάρνεϊ, είπε ότι η Ευρώπη διαθέτει από μόνη της τα μέσα για να συνδράμει την Ελλάδα.
Η Μέρκελ αναμένεται να εκφράσει την άρνηση της Γερμανίας για περαιτέρω χρηματοδότηση της Ελλάδας, δήλωσε ο Τόμας Κλάινε-Μπρόκοφ, διευθυντής του γερμανικού Ταμείου Μάρσαλ στην Ουάσινγκτον.
Ο Ομπάμα θα απονείμει σήμερα στη Μέρκελ το «Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας», ύψιστη βράβευση των ΗΠΑ σε πολίτη, ενώ θα παραθέσει προς τιμήν της κι επίσημο δείπνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου