Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

Συνεργασία Ελλάδας - Τουρκίας για την προστασία του Έβρου


Στο Εντιρνέ (Αδριανούπολη) της Τουρκίας θα πραγματοποιηθεί, εντός των επόμενων δύο εβδομάδων, η πρώτη συνάντηση της ομάδας εργασίας Ελλάδας-Τουρκίας, που συστήθηκε για την επεξεργασία θεμάτων που αφορούν στη μέθοδο συλλογής, επεξεργασίας και ανταλλαγής ποσοτικών και ποιοτικών δεδομένων για τη λεκάνη του Έβρου.


Η σύσταση της ομάδας εργασίας αποφασίστηκε σε συνάντηση της δωδεκαμελούς κοινής Επιτροπής που ασχολείται με τη συνεργασία για την προστασία και διαχείριση του διασυνοριακού ποταμού Έβρου.

Η συνάντηση διοργανώθηκε από την Ειδική Γραμματεία Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Εξωτερικών, με συμμετοχή και εμπειρογνωμόνων, καθώς και υπηρεσιακών παραγόντων.

Συζητήθηκε εκτενώς η περαιτέρω προώθηση της συνεργασίας, υπό το πρίσμα της Οδηγίας Πλαίσιο για τα Νερά και της Οδηγίας για τις Πλημμύρες, και στο πλαίσιο αυτό αποφασίστηκε και η σύσταση της κοινής ομάδας εργασίας, η οποία θα κληθεί να ολοκληρώσει και να υποβάλει το έργο της μέχρι την επόμενη συνάντηση της Επιτροπής, τον Σεπτέμβριο του 2011.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου