Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Πέμπτη 5 Μαΐου 2011

Η ανομία δεν μπορεί να είναι ανεκτή, τόνισε σε ημερίδα η Ντόρα

 Ξεκάθαρο μήνυμα κατά της ανομίας έστειλε η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία μίλησε σε ημερίδα που διοργάνωσε το κόμμα της, Δημοκρατική Συμμαχία και το «Forum για την
Ελλάδα» με θέμα: «Αύξηση της εγκληματικότητας - ασφάλεια του πολίτη».
Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, που πέρασε αργά το απόγευμα της Τετάρτης και άφησε μερικά λουλούδια στον τόπο τραγωδίας των τριών θυμάτων της Τράπεζας Marfin, τόνισε πως η ανομία δεν μπορεί να συνεχίσει να είναι αποδεκτή, σημειώνοντας ωστόσο πως υπάρχουν πολιτικοί φορείς που την υποστηρίζουν, ακόμα και στη Βουλή. «Τους λέμε τι είσαστε και μας απαντούν ότι είναι υπέρ της ανυπακοής» ανέφερε, υπενθυμίζοντας πως δόθηκαν αγώνες για να έρθει η δημοκρατία η οποία παράγει νόμους και «έρχονται επίσημοι πολιτικοί φορείς και λένε ‘μην τους τηρείτε’».
Η κ. Μπακογιάννη αφιέρωσε αυτή την ημερίδα στους ανθρώπους που έχασαν πριν από ένα χρόνο τη ζωή τους στο υποκατάστημα της Τράπεζας Marfin στην οδό Σταδίου και είπε ότι οι δράστες είναι δολοφόνοι.
«Οταν καις ανθρώπους με μολότοφ μέσα σε ένα κτίριο είσαι δολοφόνος, δεν είσαι κοινωνικός αγωνιστής», ανέφερε και απευθυνόμενη στον εκπρόσωπο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. Θ. Κοκκαλάκη, που ήταν παρών, του είπε ότι «όλοι αυτοί είναι έξω, μας κουνάνε το δάκτυλο, καθώς δεν έχει συλληφθεί κανείς».
Σε άλλο σημείο της ομιλίας της χαρακτήρισε ανησυχητική τη σημερινή εικόνα της ΕΛ.ΑΣ. ενώ έκανε εκτενή αναφορά στο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης παρουσιάζοντας ως πρώτο στόχο στην εξωτερική πολιτική την αλλαγή του «Δουβλίνου 2». Επίσης αναφέρθηκε και στο θέμα του επαναπατρισμού, σημειώνοντας πως εδώ πρέπει να έχει ουσιαστική συμμετοχή η ΕΕ.
Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Χρήστος Μαρκογιαννάκης, στην ομιλία του τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι πρέπει να αλλάξει ο τρόπος εισαγωγής στις Σχολές Αστυνομίας, ενώ ο καθηγητής Εγκληματολογίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, Γιάννης Πανούσης, που επίσης πήρε το λόγο, επεσήμανε πως πρέπει να πιστέψει ο λαός ότι δεν υπάρχει δημοκρατία και ελευθερία χωρίς όρια.
Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Θαν. Κοκκαλάκης, έδειξε σε βίντεο δράσεις της Αστυνομίας και σημείωσε πως τα μέχρι τώρα αποτελέσματα δίνουν τόνους αισιοδοξίας. «Η κοινωνία πρέπει να αντιμετωπίσει τα αίτια και εμείς τα συμπτώματα», κατέληξε στην ομιλία του, ενώ το λόγο πήραν επίσης η κοινωνιολόγος Αθηνά Βακαλοπούλου και ο διευθυντής Μελετών του Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών και μέλος της ΚΙ.ΠΟ.ΚΑ, Κυριάκος Ρερρές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου