Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Αυτοκτόνησε γιατί δεν άντεχε χωρίς τα παιδιά του


   Ολόκληρη την κοινωνία της Κρήτης έχει συγκινήσει η ιστορία ενός άντρα, ο οποίος αυτοκτόνησε μην αντέχοντας το γεγονός ότι η γυναίκα του έφυγε και του πήρε τα παιδιά του.

Ο 36χρονος από την Ρουμανία είχε έρθει με την γυναίκα του και τα δυο του παιδιά, εννέα και έντεκα ετών, πριν 6 μήνες στην Ελλάδα για μια καλύτερη ζωή. Λίγο καιρό πριν όμως η γυναίκα του έφυγε μαζί με τα παιδιά τους και από τότε ο 36χρονος φαίνεται ότι έχασε τη γη κάτω απ'τα πόδια του. Περιπλανιόταν στο Ηράκλειο για πολλές εβδομάδες χωρίς ούτε ένα ευρώ στην τσέπη, κοιμόταν στα παγκάκια ενώ έτρωγε ό, τι έβρισκε ακόμα και απ' τα σκουπίδια.
Οι περιστατικοί μιλούσαν για ένα ευγενικό παιδί που προσπαθούσε να ζήσει με αξιοπρέπεια, να μην κλέψει και να μην εξαπατήσει κανένα. Η εξαθλιωμένη εικόνα του νεαρού συγκίνησε ένα ζευγάρι Ηρακλειωτών.
Όπως γράφει η εφημερίδα «Πατρίς» ενας 50χρονος Ηρακλειώτης βλέποντας τον τα βράδια να προσπαθεί να καλυφθεί από το κρύο και τη βροχή τον πλησίασε, διαισθανόμενος ότι ο νεαρός Ρουμάνος δεν είναι κάποιος κακοποιός, αλλά ένας άνθρωπος που η ζωή δεν του τα έφερε όπως θα ήθελε.
Ανάμεσα στον 50χρονο Ηρακλειώτη και τον 36χρονο από τη Ρουμανία αναπτύχθηκε μία γερή φιλία, μία σχέση δυνατή σε τέτοιο βαθμό που ο Ρουμάνος έλεγε τον 50χρονο «πατέρα» για τη βοήθεια που του προσέφερε.
Ο Ηρακλειώτης πρότεινε μάλιστα στο νεαρό αλλοδαπό να τον φιλοξενήσει. Σύμφωνη ήταν και η γυναίκα του 50χρονου, η οποία δεν προέβαλε καμία αντίσταση γνωρίζοντας τον άτυχο αλλοδαπό.
Παραχώρησαν ένα δωμάτιο στο σπίτι τους στο οποίο έμενε ο πατέρας του ιδιοκτήτη. Ο Ρουμάνος ευγνώμων από τη γενναιοδωρία της οικογένειας από το Ηράκλειο τους ευχαριστούσε καθημερινά για τη μεγαλοψυχία που επέδειξαν. Δυστυχώς όμως ο 36χρονος δεν μπορούσε να ξεχάσει τα δύο του παιδιά, τα οποία ήταν αρκετές χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από τον πατέρα τους.
Η κακή ψυχολογική του κατάσταση επιδεινώθηκε όταν έχασε και τον πατέρα του. Πριν από λίγες ημέρες ο Ρουμάνος εγκατέλειψε το κατάλυμα που του είχαν προσφέρει οι Ηρακλειώτες. Ο 50χρονος όμως που ανησυχούσε γι' αυτόν τον αναζήτησε σε κάθε πιθανό μέρος. Όταν τον βρήκε το ρώτησε γιατί έφυγε απ' το σπίτι και του ζήτησε να επιστρέψει. Ο Ρουμάνος είχε μαζί του ένα σακβουαγιάζ μέσα στο οποίο είχε μονάχα ένα μπουκάλι ρακί και ένα σκοινί. «Θα πιω λίγη ρακί και θα κρεμαστώ» του είπε απελπισμένος ο 36χρονος. Ο Ηρακλειώτης όμως δεν τον άφησε και τον πήρε μαζί του στο σπίτι. Έφαγαν, συζήτησαν και ο 36χρονος επέστρεψε στο δωμάτιο που του είχαν παραχωρήσει.
Την επόμενη ημέρα το πρωί δυστυχώς ο 36χρονος οικονομικός μετανάστης βρέθηκε νεκρός, είχε κρεμαστεί στο δωμάτιο του. Το μόνο που άφησε πίσω του ήταν ένα σημείωμα στα αγγλικά που έγραφε: «Συγνώμη πατέρα, δεν μπορώ άλλο να ζήσω».
    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου