Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Παρασκευή 8 Απριλίου 2011

Άγρια κόντρα στη Bουλή για το νομοσχέδιο για τον ηλεκτρονικό τζόγο

   Επίθεση στον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου εξαπέλυσαν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατά τη στον Κοινοβουλευτικό Τομέα Εργασίας Οικονομικών του κόμματος. στη Βουλή του νομοσχέδιου για τα «φρουτάκια».

Ο κ. Παπακωνσταντίνου επεσήμανε ότι με το νομοσχέδιο αυτό το Δημόσιο θα εισπράττει σε ετήσια βάση το ποσό των 700 εκατ. ευρώ αλλά αυτό δεν έπεισε πολλούς. Η Βάσω Παπανδρέου απευθυνόμενη προς τον κ. Παπακωνσταντίνου, είπε: «Έτσι όπως το πάμε, θα πρέπει να νομιμοποιήσουμε και τα ναρκωτικά και την πορνεία, προκειμένου το Δημόσιο να αποκτήσει περισσότερα έσοδα. Νομιμοποιούμε τον τζόγο, θα κάνουμε την Ελλάδα ένα απέραντο καζίνο. Ειλικρινά απορώ πώς φέρνουμε εμείς, ως ΠΑ.ΣΟ.Κ., ένα τέτοιο νομοσχέδιο προς ψήφιση στη Βουλή, τη στιγμή που, επί κυβερνήσεων Σημίτη, είχαμε χαρακτηρίσει με νόμο παράνομο τον ηλεκτρονικό τζόγο».
Ακολούθησε πανδαιμόνιο, με αρκετούς βουλευτές να φωνάζουν, ζητώντας την άμεση αναπομπή του νομοσχεδίου. Μάλιστα πληροφορίες θέλουν τον Γιώργο Φλωρίδη, σε ένα διάλειμμα της συνεδρίασης να τόνισε: «Εάν σήμερα δεν υπήρχε η απεργία των δημοσιογράφων, τότε σίγουρα θα έπεφτε η κυβέρνηση». Υπό την πίεση αυτή και τις φωνές, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου δήλωσε, απευθυνόμενος προς τους βουλευτές, ότι θα ζητήσει την παρέμβαση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου για το ζήτημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου