Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

«Ναρκισσιστές» οι σύγχρονοι φοιτητές

Επιδημία ναρκισσισμού έχει πλήξει ένα μεγάλο ποσοστό του φοιτητόκοσμου παγκοσμίως κατά τα τελευταία 30 χρόνια, σύμφωνα με την καθηγήτρια Ψυχολογίας του αμερικανικού Πανεπιστημίου Σαν Ντιέγκο Τζιν Τγουέντζ.

Η ίδια, μιλώντας σε σεμινάριο στη Μελβούρνη, είπε ότι από έρευνα που έγινε μεταξύ 16.000 φοιτητών αμερικανικών πανεπιστημίων προκύπτει ότι ο ναρκισσισμός αγγίζει το 30% όσων ερευνήθηκαν.

Κατά την άποψή της, το εντυπωσιακό ποσοστό οφείλεται στον τρόπο που ανατρέφονται οι σύγχρονοι νέοι.

«Για να έχουν αυτοπεποίθηση τους κάνουμε πλύση εγκεφάλου ότι είναι μοναδικοί αλλά έτσι επηρεάζεται και η συμπεριφορά τους. Γίνονται εγωιστές, επιδιώκουν την προσοχή των άλλων, νοιάζονται μόνο για υλικά. Πολλές φορές καταφεύγουν σε ακραίες πράξεις μόνο και μόνο για να τους προσέξουν».

Η καθηγήτρια Τγουέντζ είπε ότι την εξοργίζει ακόμα περισσότερο το φαινόμενο ότι οι σημερινοί φοιτητές δεν νοιάζονται ιδιαίτερα για πολλά ιδανικά και το κοινωνικό σύνολο και δικαιολογούν την συμπεριφορά τους λέγοντας ότι «έτσι πρέπει να είμαστε γιατί ο κόσμος είναι σκληρός και ανταγωνιστικός».

Από την έρευνά της προκύπτει πως οι «ναρκισσιστές» φοιτητές έχουν «παραισθήσεις» και συχνά εγκαταλείπουν το πανεπιστήμιο γιατί δεν περνούν τα μαθήματά τους επειδή πιστεύουν ότι είναι έξυπνοι και δεν χρειάζεται να διαβάσουν».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου