Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Εννέα τροφές μόνο για άνδρες...


Η δίαιτα είναι γένους θηλυκού; Έτσι πιστεύουν οι περισσότεροι αφού το γυναικείο σώμα βρίσκεται στο επίκεντρο.
Οι διατροφολόγοι όμως, έχουν διαφορετική άποψη. Για του λόγου
 το αληθές, δημιούργησαν μία
λίστα τροφών που δυναμώνουν τον ανδρικό οργανισμό και παράλληλα βοηθούν στην γράμμωση του σώματος!

ΑΠΑΧΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΕΑΣ

Αν στην ερώτηση «ποιο είναι το αγαπημένο σου φαγητό», κάποιος απαντά χωρίς δεύτερη σκέψη «το κρέας με τις πατάτες», τότε βρίσκεται στον…σωστό διατροφικό δρόμο. Το κόκκινο κρέας δυναμώνει τους άνδρες, λέει η Leslie Bonci, διατροφική σύμβουλος της ομάδας ράγκμπι των ΗΠΑ «Pittsburgh Steelers».

Το άπαχο μοσχαρίσιο και χοιρινό κρέας αποτελεί πηγή πρωτεΐνης ενώ σε ό,τι αφορά το λίπος έχει μόλις λίγο περισσότερο σε σχέση με το μαγειρεμένο στήθος κοτόπουλου. Επιπλέον, το κόκκινο κρέας τρέφει τον οργανισμό και με λευκίνη –ένα από τα αμινοξέα που «χτίζει» μυς.

ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Το είδος της σοκολάτας είναι αυτό που κάνει τη διαφορά. Έρευνες δείχνουν ότι οι φλαβανόλες, οι αντιοξειδωτικές ουσίες που βρίσκονται στην μαύρη σοκολάτα, πιθανόν να συνεισφέρουν στην μείωση της κακής χοληστερόλης, στην καλή κυκλοφορία του αίματος αλλά και στην διατήρηση της πίεσης σε κανονικά επίπεδα. Συνεπώς, η μαύρη σοκολάτα λειτουργεί προληπτικά και κατά της στυτικής δυσλειτουργίας.

Η Bonci, όμως, συνιστά προσοχή, δεδομένου πως τα γλυκά παχαίνουν.

ΟΣΤΡΑΚΟΕΙΔΗ

Ο ψευδάργυρος που «κολυμπάει» στα οστρακοειδή, καθώς επίσης και σε άλλους τύπους ψαριών, είναι ζωτικής σημασίας για την καρδιά, το μυϊκό αλλά και το αναπαραγωγικό σύστημα. Έρευνες έχουν δείξει πως η έλλειψη ψευδάργυρου σχετίζεται με εμφάνιση προβλημάτων όπως είναι το κακής ποιότητας σπέρμα και η ανδρική υπογονιμότητα.

Για εκείνους που δεν αντέχουν την μυρωδιά του ψαριού, τα φιστικιά και τα σπόρια είναι μια καλή εναλλακτική.

ΑΒΟΚΑΝΤΟ

Το αβοκάντο έχει πάρει… διαζύγιο από τις θερμίδες, αφού είναι πλούσιο σε λίπος –οι ειδικοί όμως επιμένουν ότι το λίπος του είναι καλό! Τα μονοακόρεστα λίπη ρίχνουν την κακή χοληστερόλη, αρκεί οι προσλαμβανόμενες ημερήσιες θερμίδες από όλα τα είδη λίπους να μην ξεπερνούν το 25%-35%.

Σημειώνεται ότι στην ίδια κατηγορία ανήκει το ελαιόλαδο και ο ξηροί καρποί.

ΣΟΛΟΜΟΣ

Το μυστικό του κρύβεται στα Ω-3 λιπαρά οξέα. Οι σαρδέλες, το σκουμπρί, η ρέγκα, ο κολιός και η πέστροφα επίσης ανήκουν στην λίστα των λιπαρών ψαριών που προσφέρουν προστασία από την εκδήλωση ασθενειών όπως είναι ο καρκίνος και η αρθρίτιδα.

Ο κανόνας των ειδικών: δύο φορές την εβδομάδα ψάρι…

ΣΟΓΙΑ

Όπως προκύπτει από έρευνα που διεξήχθη σε 40 χώρες, η τροφή που πιθανόν προσφέρει την υψηλότερη προστασία κατά της εμφάνισης του καρκίνου του προστάτη είναι η σόγια.

Είναι ενδεικτικό ότι στις ασιατικές χώρες, οι άνθρωποι τρώνε 90 φορές περισσότερο τροφές με σόγια σε σχέση με τους Αμερικανούς. Και όπως δείχνουν τα στατιστικά δεδομένα, ο καρκίνος του προστάτη χτυπάει συχνότερα στις ΗΠΑ.

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Το χρώμα κάνει τη διαφορά; Έτσι φαίνεται, αφού οι πορτοκαλί πιπεριές, τα καρότα, οι κολοκύθες, τα πορτοκάλια και οι γλυκοπατάτες είναι λαχανικά πλούσια σε β- καροτίνη,λουτεΐνη και βιταμίνη C.

Και όπως έδειξε πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύτηκε στην Αμερικανική Επιθεώρηση Κλινικής Διατροφής, οι ουσίες αυτές μειώνουν τις πιθανότητες εμφάνισης διογκωμένου προστάτη.

ΜΟΥΡΑ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου