Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Με τρεις "πόλους" η ενίσχυση της κτηνοτροφίας


Με άμεσες εισοδηματικές ενισχύσεις, υπαγωγή σε προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης ("Αλέξανδρος Μπαλτατζής") και θεσμικές παρεμβάσεις, φιλοδοξεί το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητα αλλά και το εισόδημα των ελλήνων κτηνοτρόφων.
Σε έγγραφό της που διαβιβάστηκε στη Βουλή, η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μιλένα Αποστολάκη σημειώνει ότι για την τριετία 2010-2012, θα διατεθούν 26,4 εκατομμύρια ευρώ στους κτηνοτρόφους που διατηρούν πάνω από 50 προβατίνες ή αίγες σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές.
Επίσης, θα διατεθούν 13,6 εκατ. ευρώ ως πρόσθετες ενισχύσεις στους κτηνοτρόφους που διατηρούν μοσχίδες κρεοπαραγωγής για αναπαραγωγή και θηλάζουσες αγελάδες σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές.
Επιπλέον, για την κτηνοτροφία των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών καταβάλλονται ειδικές ενισχύσεις, υψηλότερο κατά 100% ποσοστό ενίσχυσης στα Σχέδια Βελτίωσης, ενσωμάτωση από το 2006 στην ενιαία ενίσχυση της συμπληρωματικής πριμοδότησης που δινόταν στους γεωργούς μειονεκτικών περιοχών που εξέτρεφαν αιγοπρόβατα, δηλαδή σε γεωργούς των περιοχών όπου η δραστηριότητα αυτή είναι παραδοσιακή.

Σε ό, τι αφορά τις θεσμικές παρεμβάσεις για τη στήριξη του κτηνοτροφικού τομέα, αυτές στοχεύουν κυρίως στην προστασία των κτηνοτροφικών προϊόντων από τις "ελληνοποιήσεις" αλλά και στην απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης των σταβλικών εκμεταλλεύσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου