Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Τα Επιμελητήρια των πυρόπληκτων νομών αντιδρούν στη μείωση ενίσχυσης από τον αναπτυξιακό νόμο.


Οι πρόεδροι των Επιμελητηρίων των πυρόπληκτων από τις πυρκαγιές του 2007 νομών Αρκαδίας, Αχαΐας, Εύβοιας, Ηλείας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, έστειλαν επιστολή στον υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, με την οποία του ζητούν να αναθεωρήσει την πρόθεση για μείωση του ποσοστού της κρατικής ενίσχυσης κατά 10 ποσοστιαίες μονάδες για τα έργα που έχει υποβληθεί αίτηση ένταξής τους στον Αναπτυξιακό Νόμο 3299 του 2004.
Ειδικότερα, στην επιστολή τους οι πρόεδροι των έξι Επιμελητηρίων σημειώνουν ότι ''η Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι αυτή που θίγεται από την απόφαση αυτή, αφού επλήγη ανεπανόρθωτα από τις πυρκαγιές του 2007 και ως αντιστάθμισμα της κατάστασης αυτής οι επενδύσεις που θα πραγματοποιηθούν σε πυρόπληκτες περιοχές μετατάχτηκαν στην Κατηγορία 1 με το μεγαλύτερο ποσοστό ενίσχυσης''.

Προσθέτουν πως, ''δυόμισι χρόνια μετά, πολλές από τις επιχειρήσεις που υπέβαλαν επενδυτικές προτάσεις στις διατάξεις του Αναπτυξιακού Νόμου, δεν έχουν αξιολογηθεί από τις αρμόδιες γνωμοδοτικές επιτροπές, χωρίς να ευθύνονται οι ίδιες. Αντιμετωπίζονται με άνισα κριτήρια επενδυτικές προτάσεις που υπεβλήθησαν με το ίδιο καθεστώς δημιουργώντας ζητήματα ισονομίας και ισοπολιτείας. Οι επενδυτικές προτάσεις βαθμολογήθηκαν και αξιολογήθηκαν σύμφωνα με τα ισχύοντα με ποσοστό χρηματοδότησης 60%. Μετά την αναδιαμόρφωση του ποσοστού σε 50% πόσες από αυτές θα είναι βιώσιμες;''

Καταλήγοντας οι πρόεδροι υπογραμμίζουν πως, ''ένα κράτος δικαίου δεν μπορεί να αλλάζει μονομερώς και μεταγενέστερα το πλαίσιο συνεργασίας στο πλαίσιο του οποίου έχουν προγραμματιστεί επενδύσεις και έχουν δαπανηθεί χρήματα με κίνδυνο φυσικά την ακύρωση των και ελπίζουμε με την παρέμβαση σας να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημα μας ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου