Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Βλέπουν ιρανικές μηχανορραφίες πίσω από τις εξεγέρσεις

Το Ιράν επιδιώκει να επικοινωνήσει με τις αραβικές αντιπολιτεύσεις προκειμένου να επηρεάσει την έκβαση των γεγονότων, δήλωσε την Τετάρτη η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον,
αναφερόμενη στην κατάσταση στην Αίγυπτο, στο Μπαχρέιν και στην Υεμένη... "Αν και το Ιράν δεν έχει σχέσεις με την αντιπολίτευση και σε ορισμένες περιπτώσεις έχει άσχημες σχέσεις με τους σουνίτες, με τους Αδελφούς Μουσουλμάνους και με άλλα κινήματα που δεν το ευνοούν, κάνει ό,τι μπορεί για να επηρεάσει την έκβαση των γεγονότων", ανέφερε η Χίλαρι Κλίντον.

Σύμφωνα με την Αμερικανίδα υπουργό, το Ιράν χρησιμοποιεί την Χεζμπολάχ, τον "μεσολαβητή" του στον Λίβανο για να επικοινωνεί με το παλαιστινιακό κίνημα της Χαμάς "που με τη σειρά της επικοινωνεί με τους ομολόγους της στην Αίγυπτο".

"Ξέρουμε ότι επικοινωνούν με την αντιπολίτευση στο Μπαχρέιν. Ξέρουμε ότι οι Ιρανοί έχουν σχέση με τα κινήματα της αντιπολίτευσης στην Υεμένη. Είτε απευθείας, είτε μέσω τρίτων προσώπων, επιδιώκουν συνεχώς να επηρεάζουν τα γεγονότα, έχουν μία πολύ ενεργή εξωτερική πολιτική", πρόσθεσε η κ. Κλίντον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου