Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Τετάρτη 30 Μαρτίου 2011

Στη Σούδα ο Γάλλος υπ. Άμυνας και η Νοβηγίδα ομόλογός του


Στην 115 Πτέρυγα Μάχης στα Χανιά μετέβησαν σήμερα ο Γάλλος υπουργός Άμυνας Gerard Longuet και η Νορβηγίδα ομόλογός του Grete Faremo.
 Σκοπός της επίσκεψης των δύο υπουργών ήταν να συναντήσουν τα πληρώματα των πολεμικών αεροσκαφών Γαλλίας και Νορβηγίας που σταθμεύουν στα Χανιά και να τονώσουν το ηθικό των πληρωμάτων τους εν όψει των επιχειρήσεων, που θα τεθούν υπό τη διοίκηση του ΝΑΤΟ, στη Λιβύη, ενώ πραγματοποίησαν και επιθεώρηση στους χώρους του αεροδρομίου.

Με την ευκαιρία της επίσκεψής τους ενημερώθηκαν και για τον ρόλο των στρατιωτικών εγκαταστάσεων στις επιχειρήσεις στην Λιβύη.

Σύμφωνα με τον Γάλλο υπουργό Άμυνας, «ο στόχος των επιχειρήσεων που ξεκίνησαν στις 19 Μαρτίου, ήταν να υπάρξει αρχικά μια πολιτική λύση, και κατόπιν να παίξουμε ένα καθοριστικό ρόλο στην περιοχή».

Η γαλλική και η αγγλική κυβέρνηση έχουν εξηγήσει ότι «η κατάληξη της λύσης που προτείναμε δεν ήταν η στρατιωτική επέμβαση, αλλά να γίνει ένας διάλογος με βάση τη διεθνή διαιτησία. Η Γαλλία θέλησε μαζί με την Αγγλία να υπάρξει μια πολιτική λύση από το φθινόπωρο που βλέπαμε την κρίση. Ενεργήσαμε ταχύτατα σε συνεργασία με τον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών και τις ΗΠΑ. Είναι ένα θέμα που δεν αφορά μόνο τις χώρες της Μεσογείου, αλλά γενικά την Βορειοατλαντική Συμμαχία. Στόχος μας δεν ήταν η στρατιωτική επέμβαση αλλά η εξεύρεση πολιτικής λύσης κάτι που δεν κατέστη ως τώρα εφικτό».

Η παραμονή των δυο υπουργών στην αεροπορική βάση διήρκεσε περίπου δύο ώρες και στην συνέχεια αναχώρησαν για Παρίσι και Όσλο αντίστοιχα.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου