Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2011

Καντάφι: Ο εχθρός είναι ο Μπιν Λάντεν


   Την Αλ Κάιντα και τον Οσάμα Μπιν Λάντεν κατηγόρησε για την κατάσταση στη Λιβύη σε νέο διάγγελμα του ο Μουαμάρ Καντάφι. Φανερά εξοργισμένος και βλέποντας να χάνει τον έλεγχο σε μεγάλα τμήματα της χώρας ο Καντάφι δήλωσε πως η Αλ Κάιντα δίνει αλκοόλ και ναρκωτικά στον κόσμο ώστε να
βγει στους δρόμους ενώ έκανε λόγο για εντολές του Μπιν Λάντεν.
«Οι διαδηλωτές δεν έχουν αληθινά αιτήματα και κατευθύνονται από τον Οσάμα Μπιν Λάντεν. Αυτός είναι ο εχθρός που χειραγωγεί το λαό, μη σας εξαπατήσει. Αυτή είναι η Αλ Κάιντα που πολεμά όλος ο κόσμος. Αυτοί οι οπλισμένοι νέοι, τα παιδιά μας, υποκινούνται από ανθρώπους που καταζητούνται στην Αμερική και τη Δύση. Το Σύνταγμα είναι πολύ σαφές. Πάρτε τους τα όπλα»...
Για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στην πόλη Ζαουίγια με σφοδρές συγκρούσεις και δεκάδες νεκρούς ο Καντάφι τόνισε: «Αυτό που συμβαίνει την Ζαουίγια είναι φάρσα. Άνθρωποι με σώας τα φρένας δεν συμμετέχουν σε τέτοια φάρσα». Επιπλέον προσέφερε τα συλλυπητήριά του για τους νεκρούς στη Ζαουίγια, λέγοντας ότι «είναι παιδιά της Λιβύης», και κάλεσε τις οικογένειες να συγκρατήσουν τους γιους τους.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι στρατεύματα πιστά στον Καντάφι επιτέθηκαν εναντίον αντικυβερνητικών διαδηλωτών στην Αλ Ζαουίγια. Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο δίκτυο Αλ Αραμπίγια πως η πόλη έχει μετατραπεί σε «σφαγείο» και είναι δύσκολο να πει κανείς πόσοι άνθρωποι έχουν σκοτωθεί ή τραυματιστεί.
Πλέον το καθεστώς του Καντάφι έχει χάσει πλέον τον έλεγχο της ανατολικής Λιβύης και πνίγει τη χώρα του στο αίμα επιχειρώντας να κρατήσει την Τρίπολη και τις πόλεις στα δυτικά. Σφοδρές μάχες μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων πιστών στο καθεστώς μαίνονται στην πόλη Αλ Ζαουίγια, κοντά στη λιβυκή πρωτεύουσα. Στα ανατολικά, Βεγγάζη και Τομπρούκ, πλήθη διαδηλωτών υψώνουν τις προ Καντάφι σημαίες της Λιβύης και γιορτάζουν την «απελευθέρωση». Στην πρωτεύουσα, μάρτυρες αναφέρουν ότι στρατιώτες και μισθοφόροι σπέρνουν τον τρόμο. Στην πόλη Μισράτα διαδηλωτές και δυνάμεις του Καντάφι συγκρούονται, και υπάρχουν πληροφορίες για πολλούς νεκρούς. Πλέον τα αραβικά τηλεοπτικά μιλούν ακόμα και για 10.000 νεκρούς και 50.000 τραυματίες.
    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου