Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Κυριακή 23 Ιανουαρίου 2011

Τα ακριβά ταξίδια του Σπηλιωτόπουλου


   Όταν ο Άρης Σπηλιωτόπουλος ήταν υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης έπρεπε να ταξιδεύει για να διαφημίζει τη χώρα σε όλο τον κόσμο. Η λεπτομέρεια είναι ότι επέλεγε να διαμένει σε σουίτες με τιμές...στα ύψη. Δυστυχώς όμως όταν έφυγε από αυτή τη θέση...ξέχασε να πληρώσει αυτά ταξίδια!
Όπως αποκαλύπτει το Πρώτο Θέμα, το ελληνικό δημόσιο χρωστά γι' αυτά τα ταξίδια 677.000 ευρώ
στο ταξιδιωτικό γραφείο «Active World», το οποίο είχε αναλάβει τη διοργάνωση αυτών των ταξιδιών.
Ο ιδιοκτήτης του ταξιδιωτικού γραφείου τώρα, μιλώντας στην εφημερίδα, καταγγέλει ότι εξαιτίας αυτής της οικονομικής οφειλής κοντεύει να βάλει λουκέτο στην επιχείρησή του και γι' αυτό πλέον θα καταφύγει στη δικαιοσύνη.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα τα ταξίδια του πρώην υπουργού για το Μάιο -Δεκέμβριο 2008 κόστισαν στο δημόσιο 702.000 ευρώ και αυτό γιατί ο Σπηλιωτόπουλος επέλεγε να μένει σε πανάκριβα ξενοδοχεία σε όλο τον κόσμο και μάλιστα στις σουίτες τους.
Για παράδειγμα, το Φεβρουάριο του 2008 ο πρώην υπουργός επισκέφτηκε την Ισπανία για να παρεβρεθεί στη διεθνή έκθεση FITUR στη Μαδρίτη. Εκεί, έμεινε στη σουίτα του ξενοδοχείου Ritz, η οποία κοστίζει 3.500 ευρώ τη βραδιά και συνολικά η διαμονή του Σπηλιωτόπουλου μας κόστισε 21.068 ευρώ!
Από τις 6-9 Μαΐου 2008, ο κ. Σπηλιωτόπουλος παρέστη στην έκθεση Arabian Travel Market στο Ντουμπάι όπου έμεινε στη σουίτα του ξενοδοχείου «Jumeirah Emirates Towers» η οποία κοστίζει 3.293 ευρώ τη βραδιά.
Λίγες μέρες μετά, ο Σπηλιωτόπουλος έπρεπε να μεταβεί και πάλι στην Ισπανία και κάνει κράτηση σε σουίτα του «Puerta America». Αν και τελικά η επίσκεψη ακυρώθηκε οι Έλληνες πλήρωσαν 5.490 ευρώ.
Στα περισσότερα ταξίδια του, ο κ. Σπηλιωτόπουλος έμεινε σε πολυτελή ξενοδοχεία και μάλιστα σε σουίτες που ποτέ δεν κόστιζαν κάτω από 1.300 ευρώ τη βραδιά. Μάλιστα όλο το ταξίδι ήταν μέσα στη χλιδή καθώς ακόμα και για τις μετακινήσεις του χρησιμοποιούσε μόνο λιμουζίνες!
Μάλιστα ακόμα μια καταγγελία έρχεται στην εφημερίδα και από το Λονδίνο, από μια εταιρεία μεταφοράς VIP. Ο ιδιοκτήτης της καταγγέλει ότι στα τέλη του 2008 διέθεσε στον πρώην υπουργό τέσσερις λιμουζίνες χωρίς όμως να πληρωθεί ποτέ! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου