Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Μέτρα ενόψει της εξόδου των Χριστουγέννων λαμβάνει η τροχαία


Αυξημένα θα είναι τα μέτρα σε όλο το οδικό δίκτυο ενόψει των Χριστουγέννων με τους εκδρομείς των εορτών να ταξιδεύουν με βροχή, η οποία θα δυσκολέψει λίγο την έξοδό τους από το κλεινόν άστυ.Τα φαινόμενα αναμένεται να ξεκινήσουν το πρωί της Παρασκευής ενώ θα διαρκέσουν μέχρι την επόμενη μέρα των Χριστουγέννων.

Ειδικότερα, την εορταστική περίοδο απαγορεύεται η κυκλοφορία φορτηγών ωφέλιμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου στις Εθνικές Οδούς.

*Την Παρασκευή
24 Δεκεμβρίου 2010, την Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010 και την Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011 για το ρεύμα εξόδου και από 16:00 έως 21:00 ώρας θα ισχύσουν οι απαγορεύσεις :



α) Στη Νέα Εθνική Οδό (Ν.Ε.Ο.) και στην Παλιά Εθνική Οδό (Π.Ε.Ο.) Αθηνών - Κορίνθου- Πατρών, από τα Διόδια Ελευσίνας μέχρι τα Διόδια Ρίου, εξαιρούμενου του τμήματος από τη Χ/Θ 145 έως τη Χ/Θ 205+800 (κόμβος Ρίου).



β) Στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών  Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλου, από τον κόμβο Λαμίας μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας και από τη Λάρισα (χ.θ. 365+400) μέχρι την κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (χ.θ. 410).



γ) Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης  Ν. Μουδανιών, από την αερογέφυρα Θέρμης μέχρι το 34ο χλμ.



δ) Στην Εθνική Οδό Σχηματαρίου  -Χαλκίδας, από τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών -Θεσσαλονίκης μέχρι την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300).



*Την Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010 την Κυριακή 2 Ιανουαρίου 2011 και την Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011 για το ρεύμα εισόδου και από 15:00 έως 22:00 ώρας θα ισχύσουν οι απαγορεύσεις :



α) Στη Ν.Ε.Ο. και στην Π.Ε.Ο. Πατρών -Κορίνθου -Αθηνών, από τα Διόδια Ρίου μέχρι τα Διόδια Ελευσίνας, εξαιρούμενου του τμήματος από τη Χ/Θ 145 έως τη Χ/Θ 205+800 (κόμβος Ρίου)



β) Στη Ν.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής, Σκοτίνας (Χ.Θ. 410) μέχρι τη Λάρισα (Χ.Θ. 365+400), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλου μέχρι τον κόμβο Αγ. Στεφάνου (Κρυονέρι).



γ) Στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών - Θεσσαλονίκης, από το 34ο χλμ. μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης.



δ) Στην Εθνική Οδό Χαλκίδας - Σχηματαρίου, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300) μέχρι τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών -Θεσσαλονίκης.

Σε επαγρύπνηση για την αποτροπή ατυχημάτων

Παράλληλα αυξημένα θα είναι τα μέτρα της Ελληνικής Αστυνομίας για τη διασφάλιση της ομαλής κυκλοφορίας των πολιτών και τη πρόληψη των ατυχημάτων. Ειδικότερα:



*Ενισχυμένη αστυνομική παρουσία και αστυνόμευση των σημείων του οδικού δικτύου, όπου σημειώνονται συχνά τροχαία ατυχήματα.



*Ρύθμιση της κυκλοφορίας με πεζούς τροχονόμους, σε βασικές διασταυρώσεις, για την αποφυγή κυκλοφοριακών συμφορήσεων.



*Αυξημένα μέτρα τροχαίας στις εισόδους-εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων, όπου παρατηρείται μεγάλη κίνηση οχημάτων.



*Αυξημένα μέτρα τροχαίας σε χώρους όπου παρατηρείται μαζική διακίνηση επιβατών (αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμοί, κ.λ.π.)



*Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και αυξημένα μέτρα Τροχαίας, σε περιοχές που θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις.



*Παρουσία τροχονόμων στους Σταθμούς Διοδίων της Χώρας για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας, την ενημέρωση και την παροχή συμβουλών στους οδηγούς και τους συνεπιβάτες.



*Ενημέρωση των πολιτών σε περιπτώσεις κυκλοφοριακών ή άλλων προβλημάτων.



*Συνεργεία της Τροχαίας θα διενεργούν ειδικούς και γενικούς ελέγχους (ιδιαίτερα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων, όπως υπερβολική ταχύτητα, οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αντικανονικό προσπέρασμα, κ.λπ. καθώς και παραβάσεων που ευθύνονται για την πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων, όπως η χρήση κινητών τηλεφώνων κατά την οδήγηση).

Τέλος, σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα θα βρίσκεται τόσο το προσωπικό όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας κυρίως των Υπηρεσιών Τροχαίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου