Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Τρίτη 7 Δεκεμβρίου 2010

Στον εισαγγελέα οι συλληφθέντες για τα επεισόδια

Ενώπιον του εισαγγελέα οδηγούνται σήμερα οι 42 συλληφθέντες για τα επεισόδια που σημειώθηκαν χθες στο κέντρο της Αθήνας, κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων μνήμης για τη δεύτερη επέτειο από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.


 Συνολικά στην Αθήνα έγιναν 96 προσαγωγές, από τις οποίες οι 42 μετατράπηκαν σε συλλήψεις, ενώ οι υπόλοιποι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού δεν προέκυψαν στοιχεία σε βάρος τους.

Στη Θεσσαλονίκη, συνελήφθη ένας 16χρονος ομογενής από τη Γεωργία, ο οποίος φέρεται να συμμετείχε σε ομάδα ατόμων, που μετά την απογευματινή πορεία πετούσαν βόμβες μολότοφ, πέτρες κι άλλα αντικείμενα στις αστυνομικές δυνάμεις που ήταν παρατεταγμένες στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο.

Στα Χανιά, έγιναν συνολικά εννέα προσαγωγές για τα επεισόδια που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων. Οι έξι αφέθηκαν ελεύθεροι, ανάμεσά τους και δύο ανήλικοι μαθητές ηλικίας 13 ετών και ένας 28χρονος αδιόριστος εκπαιδευτικός. Απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε βάρος τριών ατόμων.

Οι δύο ανήλικοι μαθητές αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της αντίστασης κατά της αρχής, της πρόκλησης σωματικής βλάβης σε αστυνομικό, της πρόκλησης εμπρησμού για την καύση κάδου απορριμμάτων, της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας και την κατηγορία της διατάραξης κοινής ησυχίας. Στους γονείς των δύο ανηλίκων απαγγέλθηκε η κατηγορία της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου. Κατά του 28χρονου αδιόριστου εκπαιδευτικού απαγγέλθηκε η κατηγορία της επίθεσης κατά αστυνομικού.

Έξω από το αστυνομικό μέγαρο Χανίων συγκεντρώθηκε ομάδα ατόμων που αποχώρησε μόλις έγινε γνωστό ότι οι τρεις συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι.

πηγη Newsbeast

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου