Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Κυριακή 30 Μαρτίου 2014

Ο ΔΗΜΟΣ ΗΛΙΔΑΣ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ

Άρθρο του υποψήφιου Δημάρχου Ήλιδας
Χρήστου Χριστοδουλόπουλου

Ο μεγάλος εχθρός της προόδου και της ευημερίας στην Ελλάδα της κρίσης, της ανεργίας και της φτώχειας, δεν είναι άλλος από τη στασιμότητα και την εμμονή σε ένα παθητικό μοντέλο λειτουργίας των θεσμών και ιδιαίτερα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, που αποτελεί, από τη μία το προπύργιο της Δημοκρατίας και από την άλλη τον συμπαραστάτη των πολιτών και το ορμητήριο της ανάπτυξης.
Αν δεν οδηγήσει ο σύγχρονος Δήμος την τοπική ανάπτυξη και δεν συγκροτήσει το τοπικό επενδυτικό και αναπτυξιακό περιβάλλον, τότε ποιος θα το κάνει;

Τα τελευταία χρόνια, ο Δήμος Ήλιδας δείχνει μια λανθασμένη εμμονή στο διοικητικό μοντέλο που οδήγησε την Ελλάδα στην οικονομική και κοινωνική πτώχευση.
Πολλά «παθητικά» έργα που παράγουν μόνο
κόστος και μάλιστα υπέρογκο, τα οποία έχουν μηδενική κοινωνική ανταποδοτικότητα.

Αναπλάσεις χωρίς έμπνευση, χωρίς ανθρωποκεντρικό σχεδιασμό, χωρίς να υπηρετούν μια ολοκληρωμένη και ισόρροπη ανάπτυξη, που δεν άφησαν ευρώ στην τοπική αγορά και δεν δημιούργησαν ούτε μία θέση εργασίας για τα παιδιά μας. Έργα προσωπικής ματαιοδοξίας στο όνομα μιας κοινωνίας που πεινά και είναι απροστάτευτη, που ζει σε γειτονιές αφημένες στη φθορά.

Εμείς, εφόσον αναλάβουμε την τοπική Διακυβέρνηση με την ψήφο του λαού, θα βάλουμε τέλος στον κατήφορο της Αμαλιάδας, της Πηνείας και των χωριών μας.
Με μεγάλες και μακρόπνοες πρωτοβουλίες, χωρίς να πανηγυρίζουμε για το αυτονόητο, χτίζοντας παλάτια σε πήλινα πόδια.

Από την πρώτη μέρα προχωράμε σε:

1. Πλήρη μελέτη και κατασκευή –από διαθέσιμους και ανεκμετάλλευτους Ευρωπαϊκούς πόρους- του περιμετρικού δρόμου της λίμνης Πηνειού και των κάθετων συνδετήριων δρόμων που θα τον συνδέουν με την Ολυμπία Οδό και τον δρόμο Αμαλιάδα – Πηνεία – 111. Έτσι, θα γίνουν εφικτές δεκάδες μικρές και μεσαίες τουριστικές αλλά και αγροτουριστικές επενδύσεις δωδεκάμηνης λειτουργίας που θα προκαλέσουν κατακόρυφη αύξηση των θέσεων εργασίας, αύξηση των Δημοτικών εσόδων και δραματική διόγκωση της αγοράς αγροκτηνοτροφικών προϊόντων και, φυσικά, θα εκτινάξουν την επισκεψιμότητα της αρχαίας Ήλιδας και τον κύκλο εργασιών του εμπορικού κόσμου της Αμαλιάδας.

2. Επιθετική προώθηση της εξέλιξης του ΣΧΟOΑΠ, του οποίου οι λογαριασμοί παραμένουν απλήρωτοι από τον Δήμο, με αποτέλεσμα την καθολική αναπτυξιακή υστέρηση του Δήμου. Ταυτόχρονα, σε συνεννόηση με τους άλλους Δήμους, βγάζοντας την Ήλιδα από την πολιτική απομόνωση που γέννησε η Δημοτική Αρχή Λυμπέρη, προχωράμε σε πίεση για την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου των Ζ.Ο.Ε., ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την τουριστική ανάπτυξη στην παράκτια ζώνη. Η περιοχή μας αξίζει και θα κερδίσει χιλιάδες τουριστικές κλίνες. Με αυτό τον τρόπο πολλαπλασιάζονται οι θέσεις εργασίας, το εισόδημα των δημοτών και τα Δημοτικά έσοδα. Φεύγουμε από την εποχή της φορολόγησης της φτώχειας και περνάμε στην εποχή της δίκαιης κατανομής υγιούς οικογενειακού πλούτου.

3. Άμεση συγκρότηση Δημοτικών Υποδομών Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Ιδρύουμε Κοινωνικό Παντοπωλείο, Κοινωνικό φαρμακείο, Κοινωνικό Ιατρείο, διατηρούμε και ενισχύουμε το Κοινωνικό φροντιστήριο. Όλα αυτά γίνονται με πρωτοβουλία του Δήμου και σε άμεση και αγαστή συνεργασία με τους επιστημονικούς φορείς και Συλλόγους του Δήμου, την Εκκλησία, ιδιωτικές εταιρίες που στηρίζουν προγράμματα κοινωνικής ευθύνης και φορείς της κοινωνίας των πολιτών. Δεν θα αφήσουμε πίσω μας τους συμπολίτες που επλήγησαν βάναυσα από τη κρίση.

4. Συγκρότηση παρατηρητήριου ανεργίας και δημιουργία Δημοτικού γραφείου ενημέρωσης και παρακίνησης ανέργων και επιχειρήσεων για την ορθή αξιοποίηση των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων για την απασχόληση. Η Δημοτική Αρχή Λυμπέρη αδιαφόρησε ανεξήγητα για το θέμα. Ξέχασε ο Δήμαρχος ότι είχε υποχρέωση να μιλήσει με τους ανέργους και τις επιχειρήσεις να τους ενημερώσει υπεύθυνα και να μη χαθούν εκατομμύρια ευρώ από τα νοικοκυριά της περιοχής.

5. Αναβάθμιση της σχέσης Δήμου – Πολίτη μέσω της θεαματικής βελτίωσης της εξυπηρέτησης Δημοτών. Εισάγουμε τον θεσμό της κατ’ οίκον εξυπηρέτησης των Ατόμων με Αναπηρία, των υπερηλίκων και των συμπολιτών που πάσχουν από χρόνια νοσήματα. Αναβαθμίζουμε πλήρως, το πληροφοριακό σύστημα του Δήμου και προχωράμε στην ολοκληρωμένη ηλεκτρονική εξυπηρέτηση Δημοτών.

6. Βελτίωση και αναθεώρηση των προβληματικών σημείων της λύσης που προχωρά ο Δήμος στη διαχείριση των απορριμμάτων που θα έχει ως συνέπεια την εκτόξευση του ύψους των Δημοτικών Τελών. Η Δημοτική Αρχή Λυμπέρη κρύβει την αλήθεια από τον λαό και εμμένει σε λάθος εκτιμήσεις που δεν ισχύουν πια. Ξαναφέρνουμε την ανακύκλωση στο προσκήνιο και εγγυόμαστε -μαζί με τους άλλους Δήμους- την οικονομική και περιβαλλοντική βιωσιμότητα του έργου.

7. Επιθετική διεκδίκηση των πόρων για τη συνέχιση των ανασκαφών στην Αρχαία Ήλιδα, την ολοκλήρωση της παράκαμψης και την ενοποίηση του Αρχαιολογικού χώρου. Προχωρούμε σε δυναμική προβολή του Μουσείου της Αρχαίας Ήλιδας, φέρνοντας μεγάλο μέρος των επισκεπτών της Ολυμπίας στον γενέθλιο τόπο των Ολυμπιακών Αγώνων.

8. Εκπόνηση μελέτης και συντήρησης ολόκληρου του δικτύου αγροτικής οδοποιίας και ανακατασκευή των δρόμων που υπηρετούν την αγροτική παραγωγή και μεταποίηση προϊόντων. Προχωράμε στην μελέτη επωνυμοποίησης των αγροκτηνοτροφικών προϊόντων μας και δημιουργούμε πρότυπο κέντρο αγροκτηνοτροφικών συναλλαγών σε συνδυασμό με την ίδρυση Δημοτικού Διαμετακομιστικού Κέντρου Τοπικών Προϊόντων.

9. Πλήρη οικονομική εξυγίανση του υπερχρεωμένου Δήμου. Μειώνουμε δραστικά τις περιττές δαπάνες και επαναδιαπραγματευόμαστε το τραπεζικό χρέος, αποπληρώνοντας κατά προτεραιότητα τις οφειλές στην τοπική αγορά. Κατοχυρώνουμε την οικονομική αυτοτέλεια των Τοπικών Κοινοτήτων και λύνουμε τα χέρια των Προέδρων. Εγγυούμαστε την διαφάνεια σε όλη τη λειτουργία του Δήμου .

Θεωρούμε αυτή την δέσμη μέτρων αναγκαία
για την επανεκκίνηση του Δήμου Ήλιδας.
Σε συνδυασμό με την ολική αναβάθμιση της
ποιότητας λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου
και των Τοπικών Συμβουλίων, θα φέρουμε στο
προσκήνιο την κοινωνία και τις ελπίδες της.
Δεν μας χρωστά ο Δήμος, εμείς του χρωστάμε.
Στις 18 του Μάη θα νικήσει η Ήλιδα.
Θα νικήσει η συλλογικότητα.
Θα ξημερώσει ΝΕΑ ΜΕΡΑ σε κάθε σπίτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου