Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

Η Ρούλα Γκουβιτσα στον συνδυασμό ΗΛΙΔΑ ΝΕΑ ΜΕΡΑ του Χρήστου Χριστοδουλόπουλου

Η συστράτευση της κυρίας Ρούλας Γκουβίτσα, στο συνδυασμό ΗΛΙΔΑ ΝΕΑ ΜΕΡΑ αποτελεί ένα ακόμα ηχηρό μήνυμα της κοινωνίας των πολιτών ότι έφτασε ο καιρός να συμβεί η μεγάλη αλλαγή που έχει ανάγκη ο Δήμος ΄Ηλιδας.

Η πολύχρονη και ανιδιοτελής προσφορά της Ρούλας στη τοπική μας κοινωνία και στην Ηλεία,  είναι η ισχυρότερη εγγύηση και για τη μελλοντική της συμβολή.

Την καλωσορίζω εκ μέρους όλων των μελών του νικηφόρου συνδυασμού μας και της εύχομαι
καλόν αγώνα.

——————————————————————————————–

        Ανακοίνωση υποψηφιότητας ΡΟΥΛΑΣ ΓΚΟΥΒΙΤΣΑ

                Στον συνδυασμό ΗΛΙΔΑ ΝΕΑ ΜΕΡΑ

Αγαπητές συμπολίτισσες και αγαπητοί μου συμπολίτες,

επικοινωνώ μαζί σας, για να σας γνωρίσω την απόφασή μου, να ενεργοποιηθώ εκ νέου στο Δήμο μας.

  Επειτα από ένα αρκετά μεγάλο διάστημα, που αναγκάστηκα να μείνω μακριά, λόγω της απώλειας του συζύγου μου Δημήτρη Γκουβίτσα, ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ο κύκλος της εκούσιας απόσυρσής μου από τις εξελίξεις του τόπου μου.

  Με καινούργιες δυνάμεις και έντονη διάθεση,αποφάσισα να γίνω μέρος της προσπάθειας αλλαγής, που επιχειρείται στον Δήμο μας.

  Σας δηλώνω ότι:

  ΕΝΩΝΩ ΔΥΝΑΜΕΙΣ με τον Χρήστο Χριστοδουλόπουλο και την παράταξή του “ΗΛΙΔΑ – ΝΕΑ ΜΕΡΑ”.

  Στην απόφασή μου αυτή με οδήγησαν πολλοί και ουσιαστικοί λόγοι.

  Εχω εμπιστοσύνη, στον “ανθρωπο” Χρήστο Χριστοδουλόπουλο,στο ακέραιο και έντιμο του χαρακτήρα του.

  Στην εμπειρία που έχει αποκομίσει επί σειρά ετών από τον 1ο και 2ο βαθμό αυτοδιοίκησης και μάλιστα μέσα από θέσεις ευθύνης.

  Στις δημοκρατικές απόψεις του και στον σεβασμό της προσωπικότητας, των συνεργατών του, στην προσπάθεια αλλαγής της φθίνουσας πορείας του Δήμου μας.

   Μας ενώνουν κοινοί υψηλοί στόχοι, οι οποίοι ήταν και για μένα προτεραιότητα όταν διεκδίκησα τον Δήμο μας το 2006.

Υψηλοί στόχοι που σεις είχατε επιβραβεύσει, δίνοντάς μου το 34.5% το οποίο προήλθε καθαρά από αναγνώριση, εμπιστοσύνη και αγάπη, μακριά από συναλλαγές, εκφοβισμούς και υπόγειες διασυνδέσεις.

  ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΣ ΚΑΛΩ ΝΑ ΕΠΑΝΑΛΑΒΟΥΜΕ, εκείνη την δυνατή, καθαρή πορεία προς την αλλαγή της αρχής του Δήμου μας, αυτή την φορά ενώνοντας δυνάμεις με τον Χρήστο Χριστοδουλόπουλο και την παράταξή μας “ΗΛΙΔΑ – ΝΕΑ ΜΕΡΑ”, για ν’αποκτήσει νέα προοπτική και ανθρώπινο πρόσωπο ο Δήμος Ηλιδας.

  Επειδή ο Δήμος μας χρειάζεται Δήμαρχο, ο οποίος να σέβεται πρώτα απ’όλα τον πολίτη του και ν’αφουγκράζεται τα προβλήματά του.

  Επειδή η πόλη της Αμαλιάδας, η Πηνεία, οι δημοτικές ενότητες και τα δημοτικά διαμερίσματα, χρειάζονται ισόρροπη ανάπτυξη και όχι ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗ κατά τα προσωπικά συμφέροντα του Δημάρχου και των δικών του -και αυτή την δίκαιη κατανομή εγγυάται η προσωπική πορεία του υποψήφιου Δημάρχου μας αλλά  και η έως σήμερα προσωπική πορεία και ενασχόλησή μου με τα κοινά.

  Επειδή ο Δήμος μας χρειάζεται ΕΡΓΑ ΟΥΣΙΑΣ, τα οποία θα σχεδιάζονται για να αναβαθμίζουν τον τόπο μας και να αποδίδουν στον πολίτη και όχι να μένουν έρμαια του χρόνου και προς “αγραν ψήφων” για την επόμενη 4ετία.

  Επιτέλους μετά από 4 τετραετίες παραμονής του ιδίου δημάρχου στην ίδια θέση, η περιοχή μας, χρειάζεται “αέρα ανανέωσης” με “νέους, ξεκούραστους ανθρώπους”, μέσα από φρέσκιες ιδέες με καινούργιους στόχους και Οράματα.

  ΣΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΑΥΤΗ ΣΥΝΤΙΝΕΙ και η αρχική κίνηση του δημάρχου Ηλιδας, ν’αλλάξει πλεύση προς την περιφέρεια, δείχνοντας την κούρασή του από την θέση αυτή και την απαξία του για τον μικρό πλέον αυτό θεσμό για τις προτιμήσεις του.

  ΜΟΝΟ λόγω του ναυαγίου της προσπάθειάς του αυτής και από λόγους σφιχτού εναγκαλισμού με την εξουσία, αρκέστηκε πάλι στα μικρά και ταπεινά του Δήμου.

  Αγαπητοί μου συμπολίτες και αγαπητές συμπολίτισσες,

Η ώρα της αλλαγής έχει φθάσει. Εγγύηση της ουσιαστικής αυτής προσπάθειας για εξυγείανση του Δήμου Ηλιδας, για όσο το δυνατόν καλύτερη πορεία των ανθρώπων του, με απόλυτο σεβασμό της προσωπικότητάς τους, ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ που δηλώνουμε ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ, ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ, ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΘΥΣΙΑ.

  Η παράταξη του Χρήστου Χριστοδουλόπουλου,” Ηλιδα – Νέα μέρα” έχει οργανωμένο πρόγραμμα, για την ανάπτυξη του Δήμου Ηλιδας, σχεδιασμό με τον οποίο συμφωνούμε και συμπορευόμαστε.

  Με επίκεντρο και βασικό άξονα την Αρχαία Ηλιδα, ώστε ο Δήμος μας να γίνει κέντρο Πολιτισμού.

  Με βάρος στην ενίσχυση του τουρισμού προς όφελος του Δήμου και των πολιτών.

  Με ιδιαίτερη φροντίδα στον Αθλητισμό και τα αθλητικά σωματεία που αναπτύσσουν με υγεία την νέα γενιά μας ως μοχλό εξέλιξης της τοπικής μας κοινωνίας.

  Τέλος με απόλυτη στήριξη στον βασικό πρωτογενή τομέα του τόπου μας, την αγροτική παραγωγή και τους αγρότες, με ένα μεγάλο δημοπρατήριο, αγροτικών προϊόντων.

Πάνω απ΄όλους αυτούς τους άξονες ανάπτυξης είναι και θα παραμείνει ο “άνθρωπος” ως ο δημιουργός όλων, μέσα από ένα δήμο Πρόνοιας και υποστήριξής του, σε όλους τους τομείς δράσης του. Προσωπικά θα αναλώσω όλες μου τις δυνάμεις για να γίνει πράξη ο ανθρώπινος Δήμος Ηλιδας που είναι το ζητούμενο 16 χρόνια τώρα.

   Αγαπημένες μου συμπολίτισσες και αγαπημένοι συμπολίτες,

   Για να οδηγηθούμε στην αλλαγή,  χρειάζεται η συμπόρευσή σας, η συμμετοχή στη δράση και η τολμηρή ρήξη σας, με το κατεστημένο και το παλιό.

 

  ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΤΟ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ.

  ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΣΤΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΣ.

  ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ.

  ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΤΥΧΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΑΥΡΙΟ.

——————————————————————————————————-

Βιογραφικό Σταυρούλας Γκουβίτσα- Παπαδάτου.

Η Ρούλα Γκουβίτσα, γεννήθηκε στην Αθήνα, την 1/6/1954, από γονείς εμπόρους.

Εζησε, μεγάλωσε και εργάστηκε, στην Αμαλιάδα- Ηλείας.

Μετά τον γάμο της με τον Δημήτρη Γκουβίτσα, δικηγόρο Αμαλιάδας (1975) δραστηριοποιήθηκε έντονα σε ποικίλους Εθελοντικούς φορείς, με επίκεντρο τον άνθρωπο, όπου και εργάστηκε με πάθος.

Κατά το χρονικό διάστημα 1985-1995, πρωτοστάτησε στην οργάνωση και λειτουργία Συλλόγων γονέων και κηδεμόνων κατ’αρχήν στην πρωτοβάθμια και στην συνέχεια στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση στην Αμαλιάδα.

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος,του Κέντρου Πρόληψης από τα Ναρκωτικά-Παρεμβάσεις και υποστηρικτής των δράσεών του για μεγάλο χρονικό διάστημα (1992-2009).

Ενεργοποίησε την Περιφερειακή επιτροπή Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Αμαλιάδας και την αναβάθμησε σε Περιφερειακό Τμήμα, με μεγάλη δράση στον τομέα της Πρόνοιας, απόρων και υποστήριξης μεταναστών από εμπόλεμες χώρες, καθώς και φιλοξενίας παιδιών από αυτές. Εκπαιδεύτηκε η ίδια ως εθελόντρια αδελφή του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και παρείχε με ομάδα Εθελοντριών περίθαλψη σε μοναχικούς υπερήλικες και γηροκομεία (1985-2008).

Συμμετείχε  με έντονη δράση, στην Εταιρεία προστασίας ανηλίκων, με φροντίδα και στήριξη παιδιών με παραβατική συμπεριφορά, ή παιδιών χωρίς οικογένεια, με την πρωτοβουλία του εκάστοτε Εισαγγελέα Πρωτοδικείου Αμαλιάδας και του Επιμελητή ανηλίκων (1991-1994).

Υπήρξε μέλος ΔΣ του Σώματος Ελληνίδων Οδηγών Αμαλιάδας και συμμετείχε με ομάδες παιδιών σε οργανωμένες κατασκηνώσεις υπηρεσίας σε παραμεθόριες περιοχές της Ελλάδας (1984-1994).

Ακόμη υπήρξε μέλος ΔΣ του Νοσοκομείου Αμαλιάδος υποστηρίζοντας τη δράση και καλή συνέχειά του (2006-2009).

Το 1998 εξελέγη ως Νομαρχιακή Σύμβουλος στην Νομαρχία Ηλείας και διετέλεσε αντιπρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου το 2002-2006 . Μέσα από τις αρμοδιότητές της ως εκπρόσωπος στο Κέντρο Πρόληψης Παρεμβάσεις στήριξε τις δράσεις του, το οποίο και καθιερώθηκε σε επίπεδο Νομού με έδρα την Αμαλιάδα και σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ.

Το 2006 διεκδίκησε τον τότε  Καποδιστριακό Δήμο Αμαλιάδας,επιτυγχάνοντας το 34.5% του εκλογικού σώματος.

Ως αρχηγός της μείζονος μειοψηφίας είχε έντονη παρουσία στις εξελίξεις του Δήμου και καθοριστική παρέμβαση για την μετέπειτα ονομασία του Δήμου Αμαλιάδας, ως Δήμου Ηλιδας, όπου δική της πρόταση για την σημασία της Ηλιδας έγινε αποδεκτή από το δημοτικό συβούλιο και προστέθηκε ως νέα ονομασία του  μετέπειτα Καλλικρατικού Δήμου Αμαλιάδας.

Το 2009 παραιτήθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαλιάδας, αρνούμενη να συμπράξει σε υπόγεια παιχνίδια του Δημάρχου πάνω στην διαμόρφωση του νέου Δήμου Αμαλιάδας – Ηλιδας.

Το 2007(έως το 2010) ανέλαβε την προεδρία του ποδοσφαιρικού αθλητικού σωματείου Α.Ο. Αστέρας Αμαλιάδας, συνδέοντας το όνομά της με πολλές επιτυχίες και άνοδο κατηγορίας για την ιστορική ομάδα της πόλης.

Το 2010 ακολούθησε χρόνος με μεγάλα προβλήματα υγείας του συζύγου της Δημήτρη Γκουβίτσα με κατάληξη την απώλειά του τον Απρίλιο του 2012.

Απέκτησε μια κόρη από τον γάμο της με τον Δημήτρη Γκουβίτσα την Κλεονίκη – Δικηγόρο και αργότερα εντάχθηκε στην οικογένεια ένα ακόμη παιδί, παίρνοντας τη θέση ενός δεύτερου παιδιού, ο Παναγιώτης– ελεύθερος επαγγελματίας και έχει 3 εγγόνια από την κόρη της Κλεονίκη Γκουβίτσα- Δανίδη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου