Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Τρίτη 25 Μαρτίου 2014

«ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΗΛΙΔΑ»- Το πάρτι ήδη έχει ξεκινήσει!

Μετά τις τελευταίες ανακοινώσεις είναι σε εξέλιξη ο διαγωνισμός για την Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα για την κατασκευή στην «Τριανταφυλλιά» εργοστασίου διαχείρισης των απορριμμάτων  και ήδη υπογράφτηκε η σύμβαση  για την κατασκευή του ΧΥΤΥ, ως μέρος του όλου έργου. Ο ΧΥΤΥ θα υποδέχεται τα υπολείμματα από την επεξεργασία των σκουπιδιών στο εργοστάσιο.

Είμαστε αντίθετοι σε κάθε τέτοιο σχεδιασμό και επιδίωξη  Κυβέρνησης-Περιφέρειας και «πρόθυμων» τοπικών αυτοδιοικητικών παραγόντων Λυμπέρη και Χριστοδουλόπουλου, ΔΙΟΤΙ:

1) Με την κατασκευή του εργοστασίου ΘΑΒΕΤΑΙ η προοπτική της ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ στην πηγή που θα δημιουργούσε έσοδα στους Δήμους. ΕΣΟΔΑ που θα επέστρεφαν στους δημότες
διαμέσου της ανταποδοτικότητας. ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ, δημιουργεί μυθικά κέρδη για τους εργολάβους, οι οποίοι δεν ρισκάρουν τίποτα αφού τους δίνουν χρήματα με το πρόσχημα της σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) και τους διαπλεκόμενους, οι οποίοι θα αλώσουν ένα επιπλέον τομέα οικονομικής δραστηριότητας με την στήριξη του κράτους, των περιφερειών και των υποταγμένων Δημάρχων.
2)  Η κατασκευή του θα επιφέρει σημαντική αύξηση των Δημοτικών Τελών, με αποτέλεσμα ο λαός να κληθεί να βάλει για μια ακόμη φορά βαθειά το χέρι στην άδεια πλέον τσέπη και να γίνει βορά των ληστρικών ορέξεων του κάθε μεγαλοεργολάβου. Σημειώνεται ότι για το κόστος στους δημότες δεν υπάρχει καμία μελέτη.  Το μόνο σίγουρο είναι ότι προβλέπεται ελάχιστη εγγυημένη ποσότητα απορριμμάτων για να λειτουργήσει το εργοστάσιο (πράγμα το οποίο είναι αντίθετο με τις οδηγίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης). Επομένως  αν ο δήμος στέλνει στο εργοστάσιο λιγότερα σκουπίδια είτε θα πληρώνει ρήτρα εκτινάσσοντας το κόστος στα ύψη, είτε θα αναγκαστεί να εισάγει σκουπίδια από άλλες περιοχές.

3)    Το φαραωνικού τύπου εργοστάσιο στην «Τριανταφυλλιά»  σημαίνει ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ για την περιοχή μας, για οποιαδήποτε πολιτιστική, τουριστική, ή γεωργική ανάπτυξη. Έρχεται σε αντίθεση με την δική μας φιλική πρόταση προς το περιβάλλον, που στοχεύει στη συνολική μείωση του όγκου των σκουπιδιών με τη διαλογή στην πηγή, την ανακύκλωση και την κομποστοποίηση. Στην Ευρώπη άλλωστε η ανακύκλωση έχει φτάσει στο 52% του συνολικού όγκου των απορριμμάτων.



Για όλους τους παραπάνω λόγους, λέμε:



    ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΑΤΩΝ
    ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΑΓΟΠΟΤΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ
    ΟΧΙ ΣΤΟ ΣΥΝΤΕΛΟΥΜΕΝΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ
    ΦΡΕΝΟ ΣΤΑ ΕΡΓΑ ΤΩΝ ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΩΝ ΤΟΥΣ
    ΝΑΙ ΣΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΟΓΚΟΥ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ, ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΠΗΓΗ ΚΑΙ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ
    ΝΑΙ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ







ΤΑΣΟΣ ΣΜΕΡΟΣ

Υποψήφιος Δήμαρχος

«Αριστερά στην Ήλιδα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου