Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

ΉΛΙΔΑ ,η « χαμένη Ατλαντίδα »της Δημοτικής Αρχής Λυμπέρη

Τέσσερα χρόνια μετά την βαρύγδουπη δήλωση Λυμπέρη ότι θα δίνει 800.000 ευρώ τον χρόνο για να προχωρήσει το ανασκαφικό έργο της Ήλιδας και δεκαέξι χρόνια από την στιγμή που ανέλαβε την θέση του Δημάρχου, η γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων βαδίζει μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας.
Το ανασκαφικό έργο έχει σταματήσει προ πολλού και ούτε μια πρωτοβουλία , δεν έχει εκδηλωθεί προς το Υπουργείο Πολιτισμού προκειμένου να
αντιστραφεί  η απαράδεκτη αυτή  κατάσταση  και  βέβαια όχι μόνο αυτό , ένα μεγάλο μέρος από  το  προσωπικό που εργαζόταν εκεί , έχει μετακινηθεί στην Αρχαία Ολυμπία. ,  με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την Ηλιδα  αλλά και για τους ίδιους τους εργαζόμενους .
Στον απερχόμενο Δήμαρχο αρέσει να υποδύεται διάφορους ρόλους. Ο πιο αρεστός του , μέχρι σήμερα , ήταν αυτός του παλαιού πολιτικού , της κουλτούρας
του  « κατόπιν ενεργειών μου » , αφού όλα τα έργα που πέτυχαν ενωμένοι οι φορείς της κοινωνίας των πολιτών , οι υπηρεσίες του Δήμου, τα πολιτικά και αυτοδιοικητικά στελέχη , οι Δημοτικοί Σύμβουλοι ,  ΑΠΛΑ  ΑΝΗΚΟΥΝ  – ευτυχώς  μόνο  στην φαντασία του – , στον Δήμαρχο Λυμπέρη .  Δικαίωμά του , να θέλει να ιδιοποιείται την δουλειά άλλων και υποχρέωσή  μας να λέμε την αλήθεια . Ειδικά σήμερα , που ο απερχόμενος Δήμαρχος , θυμήθηκε να βάλει θέμα Ήλιδας στο Δημοτικό Συμβούλιο , στην απεγνωσμένη προσπάθειά του να βρει νέο ρόλο.

Η  ΑΛΗΘΕΙΑ  ΓΙΑ ΤΑ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΑ ΛΥΜΠΕΡΗ  ΣΤΗΝ  ΗΛΙΔΑ ΕΙΝΑΙ:
1.   Το Μουσείο της Ήλιδας ,  παραμένει ανεκμετάλλευτο. ΄Ερημο , χωρίς τον πρέποντα περιβάλλοντα χώρο , χωρίς διεθνή προβολή , χωρίς προσωπικό, χωρίς σήμανση , χωρίς αξιοπρεπή οδική πρόσβαση .
2.   Ο Αρχαιολογικός χώρος της Ήλιδας, μοιάζει έρημος τόπος . Το ανασκαφικό έργο ,  έχει σταματήσει. Δεν έφερε το θέμα ούτε στο Δημοτικό Συμβούλιο. Δεν έκανε ούτε μια κινητοποίηση , ή σύσκεψη θεσμικού μετώπου. Δεν έχει στείλει ούτε μια αλληλογραφία, έτσι, για τα μάτια του κόσμου.
3.   Η οδική παράκαμψη του αρχαιολογικού χώρου και η ενοποίησή του παραμένουν όνειρο θερινής νυκτός
4.   Τα χωριά μας, γύρω από την Ήλιδα, τα οποία σε οποιοδήποτε πολιτισμένο μέρος του κόσμου θα έπρεπε να ζουν μόνο από αυτόν, είναι εγκαταλειμμένα.
5.   Εκατομμύρια τουρίστες φθάνουν με κρουαζιερόπλοια στο Κατάκολο και επισκέπτονται την Ολυμπία αγνοώντας την Ήλιδα, η οποία θα μπορούσε-άνετα- να προσελκύει το ένα τρίτο του συνόλου τους, φέρνοντας εκατομμύρια ευρώ στα ταμεία του Δήμου, υπέρ του ανασκαφικού έργου και στους δημότες μέσα από την ανάπτυξη της τουριστικής βιομηχανίας.
6.   Το Φεστιβάλ Ήλιδας βρίσκεται σε πλήρη συρρίκνωση, αδυνατώντας να αποτελέσει τον Διεθνή πρεσβευτή του Δήμου.

« Είναι αργά για δάκρυα »  και μάλιστα  « κροκοδείλια »  από την πλευρά Λυμπέρη. Εφόσον απέτυχε να μεταπηδήσει στην επόμενη φιλοδοξία του που ήταν η Περιφέρεια , γύρισε στον Δήμο που θεωρεί δεδομένο και  « του χεριού του » .
Θα λάβει την απάντηση στις 18 Μαΐου από τους Δημότες, με τους οποίους επικοινωνεί μόνο μέσω διαφημιστικών καταχωρίσεων. Γιατί, αν επικοινωνούσε από κοντά, θα καταλάβαινε ότι ο κύκλος του έκλεισε.
Ο    πήχυς  ,  δεν  μπορεί   να  μπει  ψηλά από  πολιτικούς  που  βρίσκονται σε    φάση    βίαιης    προσγείωσης    στην     πραγματικότητα.
Ας διασώσει την αξιοπρέπειά του ,  αποφεύγοντας θεατρικές παραστάσεις όπως αυτή που επιχειρεί στο αποψινό Δημοτικό Συμβούλιο.
Δεν είχε και δεν θα αποκτήσει σχέση με την Ήλιδα.
Η παράταξή μας ,  είναι η μόνη που διαθέτει ολοκληρωμένο αναπτυξιακό και πολιτιστικό όραμα και σχέδιο για την Αρχαία Ήλιδα και για τη σύγχρονη Ήλιδα.
Πρόγραμμα που θα γίνει αντικείμενο δημόσιας διαβούλευσης τις επόμενες μέρες.
Ο νέος Δήμαρχος Ήλιδας, τον οποίο θα αναδείξει ο λαός με την ψήφο του, θα γνωρίζει  τι  ΔΕΝ  πρέπει να γίνει  και  ΔΕΝ  θα  γίνει  ως  Δήμαρχος , ένας νέος Λυμπέρης.   Θα  είναι ,  ο Δήμαρχος της ομαδικότητας , της Δημοκρατικότητας , της συνεργασίας και της συνέπειας  λόγων  και  έργων .

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ

ΗΛΙΔΑ-ΝΕΑ ΜΕΡΑ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου