Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Νέα δημοτική κίνηση στο Δήμο Ήλιδας.

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ HΛΙΔΑΣ

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

Σε μία ιδιαίτερα κρίσιμη εποχή, όπου η απαξίωση της πολιτικής λόγω των μακροχρόνιων φαινομένων διαφθοράς τόσο σε επίπεδο κεντρικής εξουσίας όσο και Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι έκδηλη σε κάθε πολίτη, οδηγώντας όλο και περισσότερους, κυρίως νέες και νέους, στην αποστασιοποίησή τους από τα κοινά, η ανάγκη για διαφάνεια, αξιοκρατία και άμεση δημοκρατία σε όλο το φάσμα της πολιτικής ζωής του τόπου είναι επίκαιρη και επιτακτική όσο ποτέ.
Πιστεύουμε στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στη δημοκρατική, ευρύτερα
πολιτική, αναπτυξιακή και κοινωνική αποστολή της. 
Πιστεύουμε όμως ότι για να εκπληρώσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση καλύτερα και αποδοτικότερα την αποστολή της πρέπει να είναι αδέσμευτη, ανεξάρτητη και ακηδεμόνευτη κομματικά, διοικητικά ανεξάρτητη και οικονομικά αυτοδύναμη. 
Πιστεύουμε ότι η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ο θεσμός και ο χώρος του διαλόγου, της συνεργασίας, της ενότητας και της σύνθεσης διαφορετικών απόψεων.   
Άνθρωποι με διαφορετικές πολιτικές ιδεολογίες αφήσαμε στην άκρη τα κόμματα και κάνουμε πράξη την αφοσίωσή μας σε μία μόνο αποστολή: Την ανάπτυξη του Δήμου Ήλιδας.
Τίποτα δεν μας χωρίζει με κανέναν. Για μας δεν υπάρχουν αντίπαλοι πολίτες. Όλοι μας είμαστε συμπολίτες. 
Αντίπαλοί μας ήταν και είναι μόνο τα κοινά προβλήματα.
Απευθυνόμαστε σε κάθε πολίτη, σε κάθε χώρο, σε κάθε ηλικία, σε κάθε Τοπική Κοινότητα. 
Αγκαλιάζουμε και θέλουμε συνοδοιπόρους όλους τους συμπολίτες χωρίς διακρίσεις. 
Θα πορευθούμε με αδιαπραγμάτευτες αξίες μας τη δικαιοσύνη, την ισότητα, τη νομιμότητα, την εντιμότητα και την κοινωνική ευαισθησία.
Απευθυνόμαστε σε όλους τους συμπολίτες με ειλικρίνεια. Αφήνουμε στους άλλους την ξεπερασμένη πολιτική γλώσσα του χθες και της ψευτιάς. 
Μαζί ας μιλήσουμε μια άλλη γλώσσα. Μια γλώσσα δύσκολη, μια γλώσσα ξεχασμένη. Μια γλώσσα αλήθειας και ανθρωπιάς. 
Ξεκινάμε όλοι μαζί με όραμα την αναγέννηση του Δήμου Ήλιδας τώρα, γιατί το μέλλον του τόπου μας δεν μπορεί να περιμένει.
Στην κορυφή της προσπάθειας και του αγώνα μας βάζουμε τον άνθρωπο, την αγάπη μας για τον τόπο, την παιδεία και την εκπαίδευση, τον πολιτισμό, το περιβάλλον και τον αθλητισμό. Απευθυνόμαστε ιδιαίτερα στους νέους μας που είναι το μέλλον του τόπου.
Τα οξυμένα και φλέγοντα προβλήματα που μαστίζουν την κοινωνία και τον τόπο μας είναι:
• Η μεγάλη ανεργία που είναι ιδιαίτερα αισθητή στους νέους. 
• Οι πολύ δυσμενείς συνέπειες της οικονομικής κρίσης στους πολίτες, στις επιχειρήσεις, στα καταστήματα και την τοπική αγορά.
• Η ανάπτυξη και στήριξη της αγροτικής οικονομίας. 
• Το κυκλοφοριακό και η στάθμευση των αυτοκινήτων.
• Η παραβατικότητα.
• Τα ζητήματα του περιβάλλοντος και της προστασίας του.
• Η ισόρροπη ανάπτυξη Αμαλιάδας, παραλιακής ζώνης, Αρχαίας Ήλιδας και όλων των Τοπικών Κοινοτήτων.
Το δικό μας όραμα έχει στο επίκεντρό του τον άνθρωπο κι όχι τους αριθμούς. Είναι όραμα κοινωνικής αλληλεγγύης και ανθρωπιάς. Στόχος μας είναι να οδηγήσουμε τον τόπο μας ακόμα πιο ψηλά, γιατί έχουμε αξιοπιστία, θέληση και γνώσεις, 

Ποιοί είμαστε 
Είμαστε Κίνηση κοινωνικά καταξιωμένων, πολιτικά δραστήριων κι επαγγελματικά αυτοδημιούργητων ανθρώπων, χωρίς δεσμεύσεις από κόμματα και συμφέροντα. Εξαρτιόμαστε μόνο από τους πολίτες του Δήμου Ήλιδας και σε αυτούς απευθυνόμαστε για να εμπνεύσουμε και να εμπνευστούμε. Επιδιώκουμε την ποιότητα ζωής που μας αξίζει και στοχεύουμε στην απαλλαγή από την επικρατούσα κατάσταση, που οδήγησε τον τόπο μας και τη Χώρα στη χρεοκοπία και τους πολίτες στην εξαθλίωση. Θα αγωνιστούμε για την ευημερία και την ανάπτυξη στην Αμαλιάδα και σε κάθε Τοπική Κοινότητα, στην κοινωνία και στην καθημερινή μας ζωή.

Απευθυνόμαστε 
- Σε όλους τους πολίτες του Δήμου Ήλιδας που ευαισθητοποιούνται σε θέματα της κοινωνίας, του περιβάλλοντος και του πολιτισμού, που μπορεί να δραστηριοποιούνται, ή όχι, σε τοπικές συλλογικότητες και οι οποίοι θέλουν να προσφέρουν στη λύση των τοπικών προβλημάτων. 
- Στους πολίτες εκείνους που διαθέτουν ακόμα αντισώματα στην ηττοπάθεια και την αδιαφορία. 
Καλούμε όλους και όλες να συμμετέχουν σε μια δυναμική συλλογική προσπάθεια για να ξεφύγει ο Δήμος Ήλιδας από την υπάρχουσα κατάσταση και να μπει στο δρόμο της ανάπτυξης και της βελτίωσης της ποιότητας ζωής μας.

Αγωνιζόμαστε: 
Για ένα Δήμο Ήλιδας που θα εγγυάται: 
Τη νομιμότητα και όχι τη νομιμοφάνεια στη λειτουργία όλων των θεσμικών διαδικασιών, στη λήψη και την υλοποίηση των αποφάσεων. 
Τη διαφάνεια στη διαχείριση των οικονομικών, των μελετών, των έργων και των προμηθειών. 
Τη δημοκρατία και τη συμμετοχική διαδικασία στο σχεδιασμό, τον προγραμματισμό και την υλοποίηση των έργων που έχει ανάγκη ο τόπος. 
Την αμοιβαία σχέση εμπιστοσύνης και σεβασμού μεταξύ Δήμου και Δημότη. 
Την ασφαλή καθημερινή διαβίωση του δημότη 
Την εξασφάλιση της καθημερινής διαβίωσης των δημοτών εγείροντας όλες τις νομότυπες διαδικασίες πίεσης προς εκείνες τις πλευρές(φορείς) που έχουν επωμισθεί το συγκεκριμένο σκοπό 
Να τεθούν οι βάσεις για τη δημιουργία ενός οικιστικού περιβάλλοντος που να ευνοεί την κοινωνική, οικονομική, πολιτιστική και πνευματική ανάπτυξη του ανθρώπου. Επάνοδο στο προσκήνιο της δημόσιας πολιτικής κοινωνικών προτεραιοτήτων. 

- Εσύ, που πιστεύεις στην ανάπτυξη του Δήμου Ήλιδας 
- Εσύ που αντιστέκεσαι στα συμφέροντα
- Εσύ, που δεν προσβλέπεις στην διαφθορά της εξουσίας
- Εσύ που θέλεις τη βελτίωση του επιπέδου ζωής μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου