Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Δευτέρα 27 Μαΐου 2013

Ανεξαρτητοποιήθηκε από την παράταξη Λυμπέρη ο Θεόδωρος Βασιλόπουλος

Σύντομο ήταν το πέρασμα από την παράταξη της δημοτικής πλειοψηφίας στο Δήμο Ήλιδας από το Δημοτικό Σύμβουλο Θεόδωρο Βασιλόπουλο, αφού μετά από 2,5 χρόνια συμπόρευσης του με το Γιάννη Λυμπέρη και την παράταξη του, δηλώνει την αποχώρηση και ανεξαρτητοποίηση του.
Ο Θ. Βασιλόπουλος εκλέχθηκε για πρώτη φορά στο Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας το 2011 και είναι το νεαρότερο σε ηλικία μέλος του. Στις δημοτικές εκλογές του 2010 ήταν η θετική έκπληξη των νέων υποψηφίων, αφού όχι μόνο
εκλέχθηκε με την πρώτη, αλλά και στην πρώτη δεκάδα των εκλεγμένων.
Οι διεργασίες στο Δήμο Ήλιδας άρχισαν λίγες μέρες πριν, με την ανακοίνωση από το Νίκο Διαμαντόπουλο προσπάθειας για τη συγκρότηση δημοτικής παράταξης νέων ανεξάρτητων και σήμερα με την αποχώρηση Βασιλόπουλου από την πλειοψηφία.
Σε κάθε περίπτωση στην παράταξη της πλειοψηφίας στο Δήμο Ήλιδας επικρατεί ψυχραιμία, αφού και νωρίς είναι για συζητήσεις στα δημοτικά τεκταινόμενα και το πολιτικό τοπίο είναι ρευστό συμβάλλοντας στο κλίμα αναμονής στους αυτοδιοικητικούς και οι πολίτες είναι βυθισμένοι στην κρίση και τα προβλήματα και με ελάχιστες εξαιρέσεις δεν ενδιαφέρονται προς το παρόν για τις όποιες εξελίξεις στα δημοτικά πράγματα. 
Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ Θ. ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ:
"Προς:
- Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας
- Δήμαρχο Ήλιδας
- Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας

Ευχαριστώ τον Δήμαρχο Ήλιδας κ. Ιωάννη Λυμπέρη για την συμμετοχή μου στην παράταξη «Ήλιδα – Νέα Εποχή» καθώς και για την τιμητική θέση στο Τμήμα Τοπικής Ανάπτυξης στο οποίο συμμετείχα. Μέσα από την συμμετοχή μου σε αυτή την προσπάθεια, οι συμπολίτες μας που τους ευχαριστώ και πάλι, με τίμησαν, εκλέγοντάς με στο Δημοτικό Συμβούλιο για να τους εκπροσωπήσω και νιώθω αισθήματα ευγνωμοσύνης γι’ αυτό τόσο απέναντι στον συνδυασμό που συμμετείχα όσο και απέναντι στον επικεφαλής του. 
Δηλώνω σήμερα την ανεξαρτητοποίηση μου από την παράταξη «Ήλιδα – Νέα Εποχή» του Δημάρχου κ. Ιωάννη Λυμπέρη. 
Στο πόστο που μου ανατέθηκε στο Τμήμα Τοπικής Ανάπτυξης προσπάθησα να λειτουργήσω με ευθύνη και βάσει ενός σχεδιασμού με προοπτική, αλλά δεν μου επετράπη. 
Όσον αφορά την λειτουργία της δημοτικής παράταξης που συμμετείχα, δεν έγινε ούτε μια συνάντηση μεταξύ των μελών για να συζητήσουμε για τα ζητήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία, να ακουστούν οι απόψεις μας και να διαμορφώσουμε μια αναπτυξιακή στρατηγική. 
Ξεκαθαρίζω πως η προβληματική μου σχετικά με την παράταξη συναρτήσει της λειτουργίας του Δήμου μας, αναπτύσσεται όχι με βάση το σύνολο των μελών, ανθρώπους τους οποίους σέβομαι και τιμώ, αλλά αναφορικά με μια μερίδα αυτής. 
Η απόφαση της ανεξαρτητοποίησης μου ελήφθη σε αυτό το πλαίσιο, εισπράττοντας παράλληλα την απογοήτευση πολλών ψηφοφόρων μας. Βέβαια οι πολίτες της ελληνικής κοινωνίας βιώνουν δύσκολες καταστάσεις και ίσως να προκύπτει μία στόχευση προς πολιτικούς θεσμούς όπως η τοπική αυτοδιοίκηση. Αλλά η ουσία δεν αλλάζει. 
Είναι αυτονόητο πως σε αυτά που θεωρώ σωστά για την πρόοδο του Δήμου μας, θα είμαι στο πλευρό της Δημοτικής Αρχής, αλλά και όπου διαφωνώ, θα το κάνω με επιχειρήματα και προτάσεις. 
Οι καιροί αλλάζουν και οφείλουμε κι εμείς να αντιληφθούμε πως χρειάζεται ν’ αλλάξουμε στο παρόν και να πορευτούμε στο μέλλον δημιουργώντας τις κοινωνικές συνθήκες, τις υποδομές, τις δυνατότητες που απαιτούνται με στόχο την ευημερία που έχουν ανάγκη οι πολίτες. 

Με τιμή
Θεόδωρος Βασιλόπουλος


Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Ήλιδας

Αμαλιάδα, 24/05/2013"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου