Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Τα ταξίδια των υπουργών κόστισαν 5,8 εκατ. ευρώ

Πρόκληση εις βάρος ενός ολόκληρου λαού που πλήττεται από τα μέτρα λιτότητας αποτελεί το κόστος των αεροπορικών μετακινήσεων υπουργών με τα κυβερνητικά αεροσκάφη. Σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στην Βουλή το χρονικό διάστημα από τον Μάρτιο του 2010 έως τον Απρίλιο του 2011, οι πτήσεις των υπουργών εντός και εκτός Ελλάδος κόστισαν 5.803.398 ευρώ.

 Είναι χαρακτηριστική μάλιστα η περίπτωση υπουργού που για ένα μονοήμερο ταξίδι στο Παρίσι με κυβερνητικό αεροσκάφος χρέωσε το ελληνικό δημόσιο με 47.000 ευρώ την ώρα που το εισιτήριο των αεροπορικών εταιρειών ακόμη και της πρώτης θέσης για την γαλλική πρωτεύουσα δεν ξεπερνά τα 700 ευρώ.
Αντίστοιχες είναι και οι περιπτώσεις πολλών ακόμη μελών της κυβέρνησης που τον τελευταίο χρόνο χρησιμοποιούν με περισσή ευκολία τα ειδικά αεροσκάφη για ταξίδια σε πόλεις οι οποίες συνδέονται σε με την Αθήνα με 3 και 4 πτήσεις ημερησίως.
Ο πρώην τσάρος της οικονομίας μάλιστα φιγουράρει στην πρώτη θέση της λίστας των VIP κυβερνητικών πτήσεων καθώς ένα ταξίδι δύο ημερών στην Ουάσινγκτον τον Απρίλιο του 2010 είχε πτητικό κόστος 145.738 ευρώ.
Η λίστα των κυβερνητικών ταξιδιών, που κόστισαν σχεδόν 6 εκατομμύρια ευρώ, παρουσιάστηκε στην Βουλή μετά από σχετική ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Τζίμα Μαργαρίτη και δεν περιλαμβάνει τις μετακινήσεις του ίδιου του Πρωθυπουργού.

πηγή proto thema

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου