Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2011

Έλληνας αναβάτης θα κάνει τον γύρο του κόσμου με μοτοσικλέτα

Τον γύρο του κόσμου θα ξεκινήσει να κάνει σε διάστημα 20 ημερών ο Κωνσταντίνος Μητσάκης, ο οποίος, εδώ και 25 χρόνια ταξιδεύει στους δρόμους ανά την υφήλιο με μοτοσικλέτα. Πέντε ήπειροι, 800.000 χιλιόμετρα και 105 χώρες βρίσκονται πλέον καταγεγραμμένα στο «ημερολόγιο καταστρώματος» του μοναδικού Έλληνα δίτροχου ταξιδευτή.

Με πηγή έμπνευσης το γνωστό μυθιστόρημα του Ιουλίου Βερν «Ο Γύρος του Κόσμου σε 80 Ημέρες», ο Κωνσταντίνος Μητσάκης τολμά ένα πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα εγχείρημα. Ως σύγχρονος Φιλέας Φογκ -και πρώτος Έλληνας μοτοσικλετιστής- θα ξεκινήσει στις 17 Ιουνίου και θα πραγματοποιήσει τον γύρο του κόσμου με μια ΚΤΜ 990 Τ Adventure. Ο οδικός χάρτης του ταξιδιού περιλαμβάνει πέντε ηπείρους, 21 χώρες και 40.070 μικτά χλμ. (χερσαία και θαλάσσια), ενώ την προσπάθεια στηρίζει η ηλεκτρονική εφημερίδα zougla.gr.






















Η διαδρομή που θα ακολουθήσει ο Κωνσταντίνος Μητσάκης










ΑΣΙΑ


ΧΩΡΕΣ: Τουρκία, Συρία, Ισραήλ, Ιορδανία. ΑΠΟΣΤΑΣΗ: 2.000 χλμ.


Διατρέχοντας τους πανάρχαιους εμπορικούς δρόμους της Μικράς Ασίας και της Μέσης Ανατολής, θα γνωρίσει το ιδιαίτερο εθνολογικό και πολιτιστικό μωσαϊκό της περιοχής και θα γίνει μάρτυρας της αέναης καθημερινότητας των φιλόξενων κατοίκων της.










ΑΦΡΙΚΗ


ΧΩΡΕΣ: Αίγυπτος, Σουδάν, Αιθιοπία, Κένυα, Τανζανία, Μαλάουι, Ζάμπια, Ζιμπάμπουε, Νότια Αφρική. ΑΠΟΣΤΑΣΗ: 9.500 χλμ.


Στην Αφρική, ο Κωνσταντίνος Μητσάκης θα αφουγκραστεί την προαιώνια κραυγή των κατοίκων της, θα υιοθετήσει τις τραγικές συνθήκες διαβίωσής τους και θα μοιραστεί την αγωνία τους απέναντι στην πείνα και τις κακουχίες της ζωής.






ΩΚΕΑΝΙΑ


ΧΩΡΕΣ: Αυστραλία. ΑΠΟΣΤΑΣΗ: 4.500 χλμ.


Στους αντίποδες της Γης, κρύβεται η Αυστραλία της κόκκινης ερήμου, των τεράστιων μονολιθικών βράχων, της βασανιστικής μοναξιάς, των καγκουρό, της επίπεδης απεραντοσύνης, της ατέρμονης ευθείας και των αιματοβαμμένων δειλινών.






ΑΜΕΡΙΚΗ


ΧΩΡΕΣ: Χιλή, Βολιβία, Βραζιλία, Αργεντινή, Ουραγουάη, Παραγουάη. ΑΠΟΣΤΑΣΗ: 7.200 χλμ.


Ταξιδεύοντας στη Βόρεια Αμερική, τη γη των μεγάλων και ακραίων αντιθέσεων, ο Έλληνας αναβάτης θα οδηγήσει σε μεγαλουπόλεις με καλοβολεμένους μεσοαστούς και θα περπατήσει στις χρυσοποίκιλτες λεωφόρους των ισχυρότερων κρατών του κόσμου.






ΕΥΡΩΠΗ


ΧΩΡΕΣ: Ιταλία, Ελλάδα. ΑΠΟΣΤΑΣΗ: 800 χλμ.


Με την επιστροφή στη Γηραιά Ήπειρο, και συγκεκριμένα στην Ελλάδα, ολοκληρώνεται το ταξίδι των 80 ημερών. Άλλο ένα τολμηρό όνειρο που άγγιζε τα όρια της φαντασίας έγινε πραγματικότητα.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου