Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

Οι φετινές δηλώσεις ΟΣΔΕ κατοχυρώνουν νέα δικαιώματα

Αντιμέτωποι με το ποσό που πρέπει να πληρώσουν ως εισφορά στον ΕΛΓΑ έρχονται οι αγρότες που αυτές τις μέρες παραλαμβάνουν τα έντυπα με τις τρεις αιτήσεις για ενιαία ενίσχυση, αποζημιώσεις και
Μητρώο. Το σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας Agrenda που κυκλοφορεί εκτάκτως την Παρασκευή 29 Απριλίου, επισημαίνει τα πιο κρίσιμα σημεία και δίνει απαντήσεις για μια σωστή δήλωση ΟΣΔΕ, που αντί να επιφέρει ταλαιπωρία και καθυστερήσεις, μπορεί να αποφέρει ακόμα και μεγαλύτερη ενίσχυση.


Να διατηρηθεί η απαγόρευση φύτευσης νέων αμπελώνων και μετά το 2015 ζητούν εννέα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης με κοινή τους επιστολή προς τον επίτροπο Γεωργίας, Ντατσιάν Τσιόλος, όπως γράφεται στο σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας Agrenda. Οι εννέα τονίζουν ότι «το καθεστώς των δικαιωμάτων φύτευσης συμβάλλει στην απορρόφηση των διακυμάνσεων του όγκου βάσει της συγκυρίας και εξασφαλίζει ισορροπία, διασφαλίζοντας ένα δίκαιο εισόδημα στους αμπελουργούς» και επισημαίνουν ότι το υπάρχον καθεστώς «εγγυάται την ελεγχόμενη ανάπτυξη της παραγωγής και τη διατήρηση της αμπελουργικής δραστηριότητας σε μειονεκτικές περιοχές».

Στα πρόθυρα της κατάρρευσης βρίσκονται οι περισσότερες αναπτυξιακές εταιρείες της Περιφέρειας, όπως θα διαβάσετε στο σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας Agrenda. Η αναμενόμενη προκήρυξη των ΟΠΑΑΧ μοιάζει να είναι η τελευταία «σανίδα σωτηρίας» για τις πάλαι ποτέ ένδοξες θυγατρικές των δήμων που πέφτουν θύματα και του σχεδίου «Καλλικράτης». Ως μάννα εξ ουρανού περιμένουν την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων αξιολόγησης του Άξονα 3 (πρώην ΟΠΑΑΧ) του «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» οι Αναπτυξιακές Εταιρείες σε όλη την Ελλάδα, προκειμένου να δουν εάν θα συνεχίσουν να λειτουργούν ως έχουν ή θα πρέπει να κάνουν δραστικές περικοπές.

Ακόμα, μόνο σε αυτό το φύλλο της εφημερίδας Agrenda, ενημερωθείτε πως παίρνει σάρκα και οστά το μέτρο που ενισχύσει όσους πρώην καπνοκαλλιεργητές έχουν ποτιστικές αγροτικές εκμεταλλεύσεις βαμβακιού, καλαμποκιού ή μηδικής, προκειμένου να εφαρμόσουν αμειψισπορά με ξηρική καλλιέργεια. Το ποσό της ενίσχυσης είναι 60 ευρώ ανά στρέμμα και σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση. Την ίδια ώρα, με 93,6 ευρώ το στρέμμα για την ολοκληρωμένη διαχείριση συμπληρώνεται το παζλ των δράσεων για πρώην και νυν καπνοπαραγωγούς.

Διαβάστε, επίσης, μόνο σε αυτό το φύλλο της εφημερίδας για το ανοιξιάτικο... στρες που πλήττει τη βιομηχανική ντομάτα. Ενώ τα χωράφια έχουν σπαρθεί, ο συνδυασμός των χαμηλών θερμοκρασιών μαζί με το ζιζανιοκτόνο που εφαρμόζεται σε αυτό το στάδιο ανάπτυξης της καλλιέργειας, φαίνεται πως έχει στρεσάρει τα φυτά με αποτέλεσμα να παραμένουν στάσιμα, σύμφωνα με τους παραγωγούς. Πάντως, ο Νομικός επιμένει επενδυτικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Agrenda, οριστικό» δείχνει να γίνεται το «διαζύγιο» των μεγάλων Ενώσεων με την ηγεσία της ΠΑΣΕΓΕΣ μετά τη δεύτερη συνάντηση των προέδρων 36 ΕΑΣ την Πέμπτη 28 Απριλίου στην Κατερίνη και την πεισματική άρνηση της Συνομοσπονδίας να εξετάσει διαλλακτικό πλαίσιο λειτουργίας σε ότι αφορά το έργο των Αιτήσεων Ενιαίας Ενίσχυσης (δηλώσεις ΟΣΔΕ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου