Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2011

Στήθη σιλικόνης, πιθανή αιτία σπάνιας μορφής καρκίνου


Πέντε γυναίκες που έχουν εμφυτεύματα στήθους από σιλικόνη εμφάνισαν μία ιδιαίτερα σπάνια μορφή καρκίνου και εκφράζονται φόβοι ότι προκλήθηκε από το υλικό που χρησιμοποιήθηκε για τα εμφυτεύματα αυτά. Ο καρκίνος από τον οποίο πάσχουν οι πέντε
γυναίκες είναι το Αναπλαστικό Λέμφωμα Μεγάλων Κυττάρων μία μορφή λεμφώματος που θεωρείται από τις σπανιότερες του κόσμου και συνήθως εμφανίζεται σε άνδρες και άτομα εφηβικής ηλικίας.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Πλαστικών Χειρούργων της Αυστραλίας κ. Πίτερ Κάλαν, τα πέντε αυτά περιστατικά δεν θα πρέπει να θορυβήσουν τις γυναίκες που έχουν βάλει εμφυτεύματα στήθους από σιλικόνη γιατί πρόκειται για μεμονωμένες περιπτώσεις και αμελητέο ποσοστό αν σκεφτεί κανείς ότι δεκάδες χιλιάδες γυναίκες έχουν εμφυτεύματα.
Σε παγκόσμιο επίπεδο περίπου 60 γυναίκες που έχουν εμφυτεύματα σιλικόνης έχουν νοσήσει μέχρι σήμερα από αυτή τη μορφή καρκίνου.
Εντούτοις αποτελέσματα μελέτης που διεξήχθη το 2008 στις ΗΠΑ, καταδείκνυαν ότι τα εμφυτεύματα σιλικόνης στο στήθος μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο εκδήλωσης αναπλαστικού λεμφώματος στον μαστό. Ωστόσο, οι ερευνητές αυτής της έρευνας είχαν αποφανθεί ότι επειδή η κακοήθεια είναι σπάνια, ο απόλυτος κίνδυνος παραμένει πολύ χαμηλός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου