Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Συνέχεια αιτήσεων για φωτοβολταϊκά και αιολικά

Συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς η κατάθεση αιτήσεων και η έγκριση αδειών παραγωγής από τη ΡΑΕ για έργα Ανανεώσιμης Ενέργειας, παρά το σοβαρό πρόβλημα κορεσμού των δικτύων ηλεκτρισμού, που απειλεί άμεσα την υλοποποίηση των επενδυτικών σχεδίων.

Μόνον στην τελευταία συνεδρίαση της ΡΑΕ, στα τέλη του
2010, αναφέρει η ΗΜΕΡΗΣΙΑ, εγκρίθηκε η χορήγηση αδειών παραγωγής για 7 φωτοβολταϊκούς σταθμούς, συνολικής ισχύος 21,069 MW, για 3 αιολικούς συνολικής ισχύος 48,8 MW και για 4 μικρά υδροηλεκτρικά συνολικής ισχύος 11,812 MW, που έρχονται να προστεθούν στις πολλές δεκάδες άλλων αδειών παραγωγής του Δεκεμβρίου.
Φωτοβολταϊκά
Οι πιο πρόσφατες άδειες σε φωτοβολταϊκά αφορούν τα 3,96 MW της "Ηλιοσαρ" στην Πήδασο Πύλου, τα δύο πάρκα ισχύος 2,033 MW και 1,55 MW του "Πελοπονησιακού Ηλιου" στη Θήβα, τα 6,974 MW στον Κοσσό Ξάνθης από την Prime Energy και τα τρία πάρκα της Quest, δύο στον Αλμυρό Βόλου συνολικής ισχύος 5,544 και ένα στη Φλώρινα 1,008 MW. Σε αυτά δεν συμπεριλαμβάνονται αιτήσεις που εγκρίθηκαν λίγες ημέρες νωρίτερα, με έργα, όπως π.χ. φωτοβολταϊκή εγκατάσταση 5,5 MW της Solarlab στην Αιτωλοακαρνανία, στην περιοχή Στράτου/Νεάπολης.
Aξίζει να σημειωθεί ότι η υπουργός Περιβάλλοντος- Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη σε πρόσφατες δηλώσεις της έκανε λόγο για ένταξη στο σύστημα το 2011 νέας φωτοβολταϊκής ισχύος από 100 ως 250 MW.
Αιολικά
Ο τελευταίος γύρος εγκρίσεων των αιολικών περιλαμβάνει 16,8 MW στον Αετό Καρδίτσας απο την GWE Renex Αιολική και δύο πάρκα των 16 MW το καθένα στη Φλώρινα από τη «Δύο Φι Ενεργειακή».
Τέλος, στα μικρά υδροηλεκτρικά (ως 5 MW) οι άδειες παραγωγής που εκγρίθηκαν αφορούν σε έργο 1,95 MW στη Φωκίδα από τη DMG Ενεργειακές Λύσεις, σε 1,815 MW στην Αριδαία Πέλλας από την Ενεργειακή Τουριστική Λουτρακίου, σε 4,787 MW στο Μετόχι Ευρυτανίας από τη Ν. Κηδαλίων και σε 3,25 MW στον Ασπροπόταμο Ευρυτανίας από τη CNI Σύμβουλοι Επιχειρήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου