Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Δευτέρα 10 Ιανουαρίου 2011

Διαφορά έως και 1550%!


   Τη λήψη μέτρων για τη μείωση της ψαλίδας των τιμών ανάμεσα στον παραγωγό και στον καταναλωτή, την προστασία του καταναλωτή και τον εξορθολογισμό των τιμών των αγροτικών προϊόντων ζητούν με ερώτησή τους 16 δεκαέξι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
Οι Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, Μιχάλης
Κατρίνης, Κώστας Καρτάλης, Αθανάσιος Οικονόμου, Νικόλαος Σαλαγιάννης, Λεωνίδας Γρηγοράκος, Νάντια Γιαννακοπούλου, Κώστας Σπηλιόπουλος, Έκτορας Νασιώκας, Τόνια Αντωνίου, Σοφία Γιαννακά, Μαρία Μίχου, Μαρία Σκραφνάκη, Στάθης Κουτμερίδης, Κατερίνα Περλεπέ-Σηφουνάκη και Γιάννης Αμοιρίδης αναφέρουν στην ερώτησή τους ότι σύμφωνα με έρευνα της ΠΑΣΕΓΕΣ παρατηρείται δυσθεώρητη διαφορά τιμών μεταξύ παραγωγού και καταναλωτή στα δημητριακά (500-1550%), στα ζυμαρικά (760%), στο κρασί (750%), στο ρύζι (660%) και σε σειρά άλλων προϊόντων με άνοιγμα ψαλίδας από 170-530%.
Αποτέλεσμα σε αυτές τις δύσκολες εποχές, σημειώνουν οι ερωτώντες βουλευτές, είναι οι Έλληνες καταναλωτές να πληρώνουν ακριβότερα και ταυτόχρονα οι Έλληνες παραγωγοί να κερδίζουν λιγότερα. Απαιτείται, κατά τους βουλευτές, η λήψη άμεσων και αποφασιστικών μέτρων για συγκράτηση των τιμών και προστασία του καταναλωτή από φαινόμενα αισχροκέρδειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου