Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Όλοι στους δρόμους στην Αίγυπτο

Εμπόλεμη συνεχίζει να παραμένει η κατάσταση στην Αίγυπτο όπου οι διαδηλωτές οργανώνονται όλο και περισσότερο. Ωστόσο, την Τρίτη οι νεκροί έφτασαν τους τέσσερις με τελευταία θύματα έναν διαδηλωτή και έναν αστυνομικό.

Στις φλόγες έχει παραδοθεί αστυνομικό τμήμα στην πόλη Σουέζ,
στην ανατολική Αίγυπτο, μετά από ρίψη βομβών μολότοφ από διαδηλωτές που διαμαρτύρονταν για το θάνατο πολιτών σε αντικυβερνητικές κινητοποιήσεις, ανέφερε αυτόπτης μάρτυρας.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, οι αστυνομικοί εγκατέλειψαν το τμήμα στο Σουέζ πριν διαδηλωτές το πυρπολήσουν.

Περισσότερα από 1.000 άτομα έχουν συλληφθεί τις τελευταίες δύο ημέρες στη χώρα που συνταράσσεται από διαδηλώσεις και επεισόδια.

Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Arabiya TV, ο Γενικός Εισαγγελέας της Αιγύπτου απήγγειλε κατηγορίες σε 40 διαδηλωτές για προσπάθεια «ανατροπής του καθεστώτος».

Στην Αίγυπτο ο Ελ Μπαραντέι

Στη χώρα μεταβαίνει ο Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι, πρώην επικεφαλής της Διεθνούς Υπηρεσίας Ατομικής Ενέργειας, προκειμένου να συμμετάσχει στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν μετά την προσευχή της Παρασκευής.

Ο Ελ Μπαραντέι έχει αναδειχθεί ως βασικό αντίπαλο του Αιγύπτιου προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ.

Οι κινητοποιήσεις που έχουν βασικό αίτημα την παραίτηση του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ, ο οποίος βρίσκεται στην εξουσία από το 1981. Μαίνονται από την Τρίτη σε πολλές Αιγυπτιακές πόλεις, περιλαμβανομένων του Καΐρου και του Σουέζ.

Οι Αρχές δηλώνουν προετοιμασμένες να αντιμετωπίσουν τυχόν νέες διαδηλώσεις.

Το Facebook και το Twitter χρησιμοποιούνται από τους Αιγύπτιους για τη διοργάνωση των διαδηλώσεων, ωστόσο πολλοί πολίτες έχουν καταγγείλει ότι η κυβέρνηση έχει επιβάλει φραγή στις ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Από την πλευρά του, το Κάιρο αρνείται κάτι τέτοιο.

Οι ταραχές οδήγησαν το χρηματιστήριο της χώρας να σημειώσει πτώση σχεδόν 10%, φτάνοντας στο χαμηλότερο σημείο των τελευταίων δύο χρόνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου