Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

Μείωση εξαγωγών άνθρακα 20% λόγω πλημμυρών


Μειωμένες κατά 20% θα είναι οι εξαγωγές άνθρακα της Αυστραλίας αυτό το τρίμηνο, επηρεάζοντας την παγκόσμια βιομηχανία χάλυβα όπου χρησιμοποιείται ως βασική ύλη.
Οι καταστροφικές πλημμύρες, εκτός των επιπτώσεων στην παραγωγή των ορυχείων, έχουν αποδιοργανώσει το δίκτυο μεταφορών της Αυστραλίας δημιουργώντας δυσμενείς συνθήκες για τις
εξαγωγές της χώρας.
Συγκεκριμένα στοιχεία έδωσε το Yπουργείο Γεωργίας και Οικονομικών Πόρων της Αυστραλίας (ABARES), τα οποία καταδεικνύουν ότι οι εξαγωγές άνθρακα θα μειωθούν κατά 15 εκατ. τόνους, δηλαδή το 20% του συνόλου των εξαγωγών του α΄ τριμήνου του έτους. Οι εταιρίες Cockatoo Coal και Aquila Resources έχουν περιορίσει σημαντικά την παραγωγή τους στην Πολιτεία του Koυίνσλαντ, η οποία επλήγη από τις ισχυρές βροχοπτώσεις και τις πλημμύρες. Επίσης, ο όμιλος BHP Billiton, ο μεγαλύτερος παραγωγός άνθρακα στην υφήλιο, ανακοίνωσε μειωμένη παραγωγή το α΄ εξάμηνο του έτους.
Εκτός του άνθρακα, η παραγωγή αγροτικών προϊόντων του 2010-11 θα περιοριστεί τουλάχιστον κατά 500 εκατ. τόνους. Η Αυστραλία είναι ο τέταρτος μεγαλύτερος εξαγωγέας σίτου, αραβοσίτου και ελαιοκράμβης στον κόσμο. Η χαμηλότερη παραγωγή θα επηρεάσει άμεσα τη διαμόρφωση των τιμών στις αγορές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου