Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

Αλλαγή του νόμου για το άσυλο ζητά ο Κ. Σκανδαλίδης


Αλλαγή του νόμου για το άσυλο, αλλά χωρίς να καταργηθεί, ζητά -με συνέντευξή του στο "Πρώτο Θέμα"- ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κ. Σκανδαλίδης, ο οποίος δηλώνει δυσαρεστημένος με την συνολικότερη λειτουργία του κράτους. «Όλοι ευθυνόμαστε - και για χρόνια- που μετατρέψαμε την πόλη σε μπαρουταποθήκη. Καιρός
είναι να πάρουμε δραστικά μέτρα», δηλώνει ο κ. Σκανδαλίδης.
Κληθείς να σχολιάσει τη συμμετοχή πολιτικών κομμάτων στην εγκατάσταση των μεταναστών στη Νομική αναφέρει ότι «τα παιδία παίζει με τη φωτιά».
Ο κ. Σκανδαλίδης μιλώντας για την οικονομία τάσσεται εναντίον της αναδιάρθρωσης του χρέους και τονίζει: «Θέλουμε επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του χρέους, θέλουμε ολοκληρωμένο μηχανισμό στήριξης και απαντήσεις της Ευρώπης στις κερδοσκοπικές πιέσεις. Δεν επιδιώκουμε, ούτε συζητούμε συνολική αναδιάρθρωση του χρέους. Η Ελλάδα δεν συζητά όρους χρεοκοπίας». Υπογραμμίζει ότι υπάρχει γραμμή προστασίας για τους χαμηλόμισθους και τους χαμηλοσυνταξιούχους και σημειώνει πως «οφείλουμε να εξαντλούμε κάθε περιθώριο ενίσχυσής τους, ωστόσο γνωρίζουμε πολύ καλά πως δεν αρκεί».
Τέλος, τάσσεται υπέρ της αλλαγής του εκλογικού νόμου με τη θέσπιση μονοεδρικών περιφερειών αρκεί οι βουλευτές να εκλέγονται με σταυρό, να έχουν ουσιαστικό ρόλο για την ανάπτυξη της περιφέρειάς τους και να υπάρχουν αξιόπιστες εσωκομματικές διαδικασίες επιλογής των υποψηφίων, θεσμικά κατοχυρωμένες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου