Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Μετά τις πλημμύρες, η λάσπη

Αφού οι βροχές άρχισαν να κοπάζουν και τα νερά του ποταμού που διασχίζει την πόλη έχουν υποχωρήσει στα δύο μέτρα, τώρα οι κάτοικοι στο Μπρίσμπεϊν της Αυστραλίας έχουν να αντιμετωπίσουν τη λάσπη. Την ίδια στιγμή οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν πως ο κίνδυνος για νέους τροπικούς κυκλώνες δεν

έχει αποφευχθεί.

Όπως μεταδίδει το BBC, 30.000 κατοικίες έχουν πληγεί στο Μπρίσμπεϊν και οι αρχές τονίζουν ότι η επιχείρηση απομάκρυνσης των ερειπίων και της λάσπης από τα σπίτια και τους δρόμους της πόλης θα διαρκέσει μήνες.



Η ηλεκτροδότηση έχει αποκατασταθεί σε 170.000 κατοικίες στο Μπρίσμπεϊν, αλλά στο σκοτάδι παραμένουν ακόμα 66.000 νοικοκυριά.



Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, από την ημέρα που το φαινόμενο «Ελ Νίνια» άρχισε το καταστροφικό του έργο στην Αυστραλία, 19 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και περισσότεροι από 60 αγνοούνται.



«Αυτή την ώρα επικεντρώνουμε το έργο μας στην παροχή βοήθειας όσων έχουν ανάγκη» δήλωσε η κυβερνήτης του Κουίνσλαντ, Άννα Μπλάι, απευθύνοντας παράλληλα έκκληση προς όλους όσοι έχουν τα μέσα να βοηθήσουν τους συμπολίτες τους να το κάνουν.



Νωρίτερα, η Μπλάι είχε δηλώσει πως η ανασυγκρότηση της πολιτείας είναι ανάλογη με την ανασυγκρότηση μίας «εμπόλεμης περιοχής».



Το κύμα κακοκαιρίας μεταφέρεται τώρα στη Νέα Νότια Ουαλία, ενώ οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν πως οι τροπικοί κυκλώνες που πλήττουν την ήπειρο θα διαρκέσουν για πολύ καιρό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου