Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Επιδοτούμενο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για το ηλεκτρονικό εμπόριο


Επιτυχώς πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του προγραμμάτος του ΕΣΠΑ ''Digi-retail'', που διοργάνωσε το Επιμελητήριο Αρκαδίας, σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου & Νοτιοδυτικής Ελλάδας και την εταιρία ''Ψηφιακές Ενισχύσεις ΑΕ'' που έχει συσταθεί από το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.
Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας

Ιωάννης Μπουντρούκας, ο αντιπρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου Βασίλης Παγώνης και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Τρίπολης Θανάσης Αρβανίτης, οι οποίοι τόνισαν την ανάγκη αξιοποίησης του νέου προγράμματος του ΕΣΠΑ το οποίο είναι και το μοναδικό που απευθύνεται σε επιχειρήσεις λιανικής πώλησης με μικρό κόστος και μεγάλες πωλήσεις.

Ο κ. Μπουντρούκας αναφέρθηκε επίσης στα άμεσα σχέδια του Επιμελητηρίου για τη δημιουργία μιας θερμοκοιτίδας για νέους επιχειρηματίες σε συνεργασία με την Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Αρκαδίας και στο μαθητικό διαγωνισμό που έχει ξεκινήσει στα σχολεία της Αρκαδίας, προκειμένου οι μαθητές να έρθουν σε άμεση επαφή με την επιχειρηματικότητα.

Ο υπεύθυνος επικοινωνίας των ''Ψηφιακών Ενισχύσεων'', που παρουσίασε το πρόγραμμα, Γιάννης Λάριος, αφού ανέφερε ότι με ρυθμούς 40% αυξάνεται το ποσοστό των καταναλωτών στην Ελλάδα που προχωρούν σε ηλεκτρονικές αγορές στο διαδίκτυο κι ότι πάνω από 800.000 Έλληνες ψωνίζουν καθημερινά on line, επεσήμανε πως ''η Ελλάδα ζει σε καιρούς αλλαγών, σε καιρούς που απαιτούν επιτακτικά την υιοθέτηση νέων μεθόδων εργασίας καθώς και νέων τρόπων επιχειρηματικής σκέψης''.

Ο κ. Λάριος αναφέρθηκε σε μια σειρά καινοτομιών που χαρακτηρίζουν το νέο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ ''digi-retail'' και διευκολύνει τη συμμετοχή όλων των λιανικών επιχειρήσεων, από τις πολύ μικρές μέχρι τις πολύ μεγάλες, ανεξαρτήτου κύκλου εργασιών και απασχολούμενου προσωπικού.

Στόχος της δράσης ''digi retail'' επεσήμανε, είναι να επιχορηγήσει επιχειρήσεις λιανικού εμπορίου για την υλοποίηση επενδύσεων σε νέες τεχνολογίες και πρόσθεσε πως η δράση συμβάλλει στην αντιμετώπιση των αρνητικών επιπτώσεων της οικονομικής ύφεσης καθώς και των αλλαγών συμπεριφοράς των καταναλωτικών συνηθειών εξαιτίας αυτής.

Τέλος, όσον αφορά τα στοιχεία επιχορήγησης αναφέρθηκε ότι, μέγιστος επιχορηγούμενος προϋπολογισμός ανά υποβαλλόμενη πρόταση ανέρχεται σε 500.000 €, ο ελάχιστος προϋπολογισμός σε 10.000 € και σε 5.000 € για τις επιχειρήσεις χωρίς απασχολούμενο προσωπικό, ενώ το όριο προϋπολογισμού των επενδυτικών σχεδίων μεταβάλλεται αναλόγως του μεγέθους της επιχείρησης. Το ποσοστό επιχορήγησης ανά εγκεκριμένο έργο ξεκινά από 40% του επιλέξιμου προϋπολογισμού της επένδυσης για τις πολύ μεγάλες επιχειρήσεις και φθάνει έως το 60% για τις πολύ μικρές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου