Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Μέτρα για όσους δεν πληρώνουν διόδια


   Τα μέτρα της θα αρχίσει να παίρνει η κυβέρνηση απέναντι σε όσους αρνούνται να πληρώσουν τα διόδια, τη στιγμή που ετοιμάζονται αυξήσεις. Στόχος της είναι να εξασφαλίσει τη χρηματοδοτηση έργων.
Η κυβέρνηση σχεδιάζει να χαρακτηρίσει τα διόδια δημόσιο έργο ώστε να έχει δυνατότητα παρέμβασης. Έτσι, θα επιβάλλεται πρόστιμο σε όσους δεν πληρώνουν ακόμα και 20πλάσιο από την αρχική αξία. Επιπλέον οι κοινοπραξίες που διαχειρίζονται τους πέντε μεγάλους οδικούς άξονες (Ολυμπία Οδός, Μορέας, Νέα Οδός, Κεντρική Οδός, Αυτοκινητόδρομος
Αιγαίου) εξασφάλισαν από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, τη συγκατάθεσή της για να χρησιμοποιούνται οι φωτογραφίες των οδηγών που δεν πληρώνουν.Οι κοινοπραξίες θα μπορούν στο εξής να κινούν τη διαδικασία έκδοσης διαταγής πληρωμής.
Το ποσοστό άρνησης πληρωμής των διοδιών έχει φτάσει στο 20% όσων διέρχονται καθημερινά από τις εθνικές οδούς. Καθημερινά μάλιστα σε διάφους σταθμούς διοδίων πραγματοποιούνται καταλήψεις από ομάδες που προτρέπουν τους οδηγούς να μην πληρώνουν.
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Υποδομών, που επικαλείται η εφημερίδα «Το Βήμα» (05/01), το μεγαλύτερο ποσοστό άρνησης καταγράφεται στην εθνική οδό Αθηνών - Θεσσαλονίκης: από Μαλιακό έως Κλειδί στο 15% και από Μεταμόρφωση έως Σκάρφεια στο 6-7%. Μόλις στο 1% είναι τα αντίστοιχα ποσοστά στους δύο άξονες της Πελοποννήσου (Ελευσίνας - Πατρών και Κορίνθου - Μεγαλόπολης).
Πάντως παρά τα μέτρα, φορείς και κάτοικοι συνεχίζουν να αντιδρούν και ετοιμάζονται για νέες κινητοποιήσεις. Τοπικοί φορείς θα συγκεντρωθούν την Κυριακή σε όλους τους σταθμούς και από τις 3 μετά το μεσημέρι θα σηκώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου