Προβολή Χωρίς τίτλο σε χάρτη μεγαλύτερου μεγέθους

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

Ζημιές σε καλλιέργειες στην Ηλεία

Καλλιέργειες οπωροκηπευτικών, εσπεριδοειδών και ελιάς επλήγησαν από τον παγετό των τελευταίων ημερών και την ανεμοθύελλα στο νομό Ηλείας.

Όπως σημείωσε στην εφημερίδα «Πρώτη», ο Αντινομάρχης Πρωτογενούς Τομέα Νίκος Μιχαλόπουλος, επικοινώνησε με τον αρμόδιο επόπτη του ΕΛΓΑ για το νομό Ηλείας, προκειμένου να ενημερωθεί για τις ζημιές που προκλήθηκαν σε καλλιέργειες των περισσότερων δημοτικών διαμερισμάτων. «Από τη Ζαχάρω και το Γαννιτσοχώρι, το Βώλακα και τον Πύργο μέχρι την Αμαλιάδα, τα
Λεχαινά και τη Βουπρασία έχουν γίνει αναγγελίες ζημιών λόγω του παγετού. Θα ακολουθήσουν οι αιτήσεις των παραγωγών που έχουν πληγεί έτσι ώστε να αρχίσει η εξατομίκευση των ζημιών από τους γεωπόνους του ΕΛΓΑ», δήλωσε ο αντινομάρχης.

Ο κ. Μιχαλόπουλος επεσήμανε ότι κλιμάκια του ΕΛΓΑ είχαν επισκεφθεί και την Τρίτη το νομό προκειμένου να διαγνώσουν το μέγεθος των καταστροφών οι οποίες ωστόσο θα φανούν αφού περάσουν μερικές μέρες, δεδομένου ότι σε αρκετές περιπτώσεις δεν είναι ακόμη ορατές. « Θα περιμένουμε για να δούμε πόσες αιτήσεις και από ποιες περιοχές θα κατατεθούν . Από την πλευρά μας θα έχουμε συνεχή επικοινωνία με τον ΕΛΓΑ για να γίνουν οι απαιτούμενες ενέργειες έτσι ώστε να αποζημιωθούν οι παραγωγοί μας, όπου αυτό κριθεί απαραίτητο» καταλήγει ο αρμόδιος αντινομάρχης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου